Lontooseen ilmastoleiri 1. huhtikuuta

Climate Camp 2009:  Loppu päästömarkkinoille – koska luonto ei tarjoa bailout -rahoitusta

(Alkuperäisteksti: http://www.climatecamp.org.uk/g20)

Ensin traderit spekuloivat kodeillamme, töillämme ja rahoillamme katastrofaalisin tuloksin. Nyt keinottelun kohteena on ilmastomme ja maapallon elämän tulevaisuus – ja jälleen kerran hallituksemme kannustavat mukana.

Fossiilipolttoaine-firmojen ja rahoitusyhtiöiden kehittämä päästöoikeuksien järjestelmä on oikea silmänkääntötemppu: sen varjolla ne voivat jatkaa kasvihuonepäästöjen pumppausta ilmakehään ja tahkoavat samalla hurjia windfall-voittoja.(*)

Samalla Britannian hallitus yrittää oikeuttaa Heathrow’n kolmannen kiitoradan ja Kingsnorthin hiilivoimalan rakentamisen väittämällä että uudet päästökauppasuunnitelmat taianomaisesti neutraloivat niiden tuottamat päästöt.

Hallitus antaa päätösvallan ilmastostamme samoille ihmisille ja järjestelmille, jotka saivat aikaan talousromahduksen. Sillä välin toimivat ja oikeudenmukaiset vaihtoehdot jätetään huomiotta.

Meidän on tehtävä loppu tälle hulluudelle.

Olemme rakentaneet leirin sekä Heathrown kiitorataa että Kingsnorthin hiilivoimalaa vastaan. Nyt on aika leiriytyä vastustamaan sitä, mikä   on kummankin taustalla: absoluuttinen usko rajoittamattomiin markkinoihin ja loputtomaan talouskasvuun.

Huhtikuun 1. päivänä G20-maiden johtajat saapuvat Lontooseen. Ilmastokriisin aikanakin heidän reaktionsa  talouslamaan on tarjota hätälainoja autoteollisuudelle, kampanjoida kulutuksen lisäämiseksi ja lunastaa kuiville heitä, jotka aiheuttivat tämän sotkun. Juuri näillä lääkkeillä ilmastokriisi vain pahenee.

Lisätietoja: http://www.climatecamp.org.uk/g20

*Windfall-voitot ovat energiayhtiöiden ansiotta päästökaupan takia saamaa voittoa. Päästökauppa nostaa sähkön hintaa sähkömarkkinoilla huomattavasti tuotantokustannuksia enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *