Mysteerinen laatikko ja joukkokuolema aiheuttivat hämmennystä uraanimielenosoituksessa

Uraanikaivosten vastaiseen mielenosoitukseen osallistui tänään klo 15 – 16.30 noin 70 henkilöä. Mielenosoittajat haluavat osoittaa tukensa Ranualaisille, jotka vastustavat Arevan suorittamia etsintöjä. Kolmen sepän patsas naamioitiin esittämään kolmea tahoa, joilla on valta moukaroida Ranuan puhdas luonto uuteen uskoon: Työ- ja elinkeinomisteriö, Geologian tutkimuskeskus ja Areva.

“Ranualaiset ovat tehneet paljon hankkeen pysäyttämiseksi, on aika nostaa tämä hanke myös laajempaan tietoisuuteen. Kansainvälisesti ympäristöongelmat ja Areva kulkevat käsi kädessä. On ylipäätään absurdia väittää, että säteilevästä kaivosjätteestä pystyttäisiin huolehtimaan kymmeniä tuhansia vuosia “, tiivistää Tarna Kannisto Ranua Rescue -ryhmästä.

Hieman ennen mielenosoitusta Nuclear Free Finland-verkosto toimitti Arevalle suurta kummastusta aiheuttaneen puulaatikon. Arevan edustaja ei pyynnöistä huolimatta ottanut laatikkoa vastaan. Laatikon sisältö, 100 kg kiviä, symboloivat sitä valtavaa jätevuorta, joka kaivostoiminnasta syntyy.

Työ- ja elinkeinoministeriötä muistutettiin vastuusta, joka sillä on
valtauslupien myöntäjänä. “Länsi-Euroopan uraanikaivokset on suljettu – ei siksi että uraani olisi loppunut vaan jatkuvien ympäristöongelmien vuoksi”, kertoo Janne Björklund Suomen Luonnonsuojeluliitosta.

Mielenosoittajat esittivät kuolemaperformanssin TEM:n edessä. Liidulla piirretyt ihmisten ääriviivat jätettiin kadulle muistuttamaan uraanivoiman vaaroista. Myös Tampereella, Jyväskylässä, sekä Saksassa Berliinissä ja Magdeburgissa järjestettiin mielenosoitukset.

Julkaisuvapaita valokuvia mielenosoituksesta:
http://www.ydinvoima.net/archive/ranuarescue13082009

Lisätietoja:
Tarna Kannisto, Ranua Rescue -ryhmä, Helsinki: 040 731 9823
Janne Björklund, ydinvoimakampanjavastaava, Suomen luonnonsuojeluliitto: 050-5353205

http://nuclearfreefinland.org/

Viimeisimmät tapahtumat uraanivoimasta:
http://www.ydinvoima.net/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *