Ilmastokaaoksesta oikeudenmukaisuuteen – Hyökyaallon harjalla Kööpenhaminaan

COP15-ILMASTOKOKOUS JA VASTATAPAHTUMAT KÖÖPENHAMINASSA JOULUKUUSSA 2009

Toimintapäivät ja tapahtumat:

11.12. Anti-corporate day, Don’t Buy the Lie! http://notyourbusiness.hacklab.dk

12.12. Kansainvälinen toimintapäivä http://www.globalclimatecampaign.org/

Flood for Climate Justice – Maan Ystävien mielenosoitus www.copenhagenflood.org

13.12. Hit the Production of Climate Chaos- toimintapäivä, jonka tarkoituksena on pysäyttää päästöt niiden alkulähteillä. http://htp.noblogs.org/

Farmers’ Action – Via Campesina against meat-industry!

14.12. Ekologinen velka, rahoitusmekanismit ja No borders- toimintapäivä

15.12. Resistance is Ripe! Maatalous- toimintapäivä

15.12. 15th Worst Lobby Award – The Angry Mermaid

16.12. “Tärkeimmät” kokousvieraat saapuvat. ‘RECLAIM POWER! pushing for climate justice’ CJA:n järjestämä  tempaus konferenssikeskuksella.

Hyökyaalto järjestää paikalle bussikuljetuksen. Bussi lähtee Helsingistä keskiviikkona 9.12. Sanomatalon takaa klo 17, ja palaa takaisin perjantaina 18.12.

Hinta 120€, sis. bussi- ja laivamatkat edestakaisin.  Majoitus on ilmainen, mutta lahjoitukset ovat toivottavia.  Majoitus on Ragnhildgade-rakennuksessa, jossa on tilaa 1000-2000 ihmiselle. Esittelyvideo: http://www.mefeedia.com/watch/26079227

Linkkejä:

Climate Justice Action -verkosto

http://www.climate-justice-action.org

Climate Collective

http://climatecollective.org

Never Trust a COP-verkosto

http://nevertrustacop.org/

Mikä COP-15?

Joulukuussa 2009 Kööpenhaminassa järjestetään 15. YK:n ilmastokokous, COP15. Tarkoituksena on solmia Kioton jälkeinen ilmastosopimus, joka  astuisi voimaan 2012. Kansainväliset sopimukset ovat erinomainen keino rauhoittaa mieliä ilman, että mitään tarvitsee muuttaa. Kioton sopimuksen voimassaoloaikana maailman kasvihuonepäästöt ovat kasvaneet nopeammin kuin koskaan.

Ilmastokriisin ratkaisuksi ajetaan päästökaupan kaltaisia mekanismeja, jotka siirtävät ongelmat maapallon köyhille. Tätä kutsutaan jo ilmastokolonialismiksi. Rikkaat maat saisivat jatkaa saastuttamista ja rahoittaisivat “puhtaan kehityksen” infrastruktuuria köyhemmissä maissa: näihin lasketaan esimerkiksi suuret padot, monokulttuuripuuplantaasit ja jopa hiilivoima. Tällaiset projektit eivät vähennä kasvihuonepäästöjä, ja lisäksi ne edistävät luonnon yksityistämistä ja siirtämistä yritysten haltuun.

Samaan aikaan kun poliittiset päättäjät, teollisuuden lobbarit ja hampaansa menettäneet institutionalisoituneet järjestöt keskustelevat Bella Centerin kokoustiloissa miten välttää katastrofi talouskasvun logiikkaa noudattaen, me toimimme kaduilla. Hallitukset ja bisnesmaailma eivät tule ratkaisemaan ilmastokriisiä.

Kööpenhaminassa tulemme tekemään vastarintaa ja osoittamaan että toimivat ilmastoratkaisut ovat jo täällä. Kun on selvää, ettei viralliselta ilmastopolitiikalta voi odottaa paljoa, on tehokkaampaa siirtyä tee-se-itse-ilmastopolitiikkaan ja pyrkiä vähentämään päästöjä niiden lähteillä. Vaihdamme ajatuksia, visioita ja toimintamalleja ympäri maailmaa tulevien ihmisten kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *