Toimintaviikonloppu E.ON:in hiili- ja ydinvoimahankkeita vastaan Euroopassa

Greetings from Finland: E.ON - F.OFF!

Maanantai-aamuyöllä E.ON:in häikäilemättömästä ilmastotihutöistä ja viherpesusta huolestuneet kansalaiset koristelivat banderollilla E.ON:in ja Fennovoiman toimistojen läheisen sillan Ruoholahdessa. Ilmastotoimintaverkosto Hyökyaallon tempaus oli osa E.ON -F.OFF -toimintaviikonloppua. Aamuruuhkan autoilijat saivat lukeakseen kaavan: “FENNOVOIMA = E.ON x YDINVOIMA + HIILIVOIMA = ILMASTOTUHO“. Kotimaiselta kuulostavan Fennovoiman suurin osakkeenomistaja on saksalainen E.ON 34% osuudella.

Englannissa tuhat ilmastoaktivistia kiipesi yli E.ON:in hiilivoimalan aitojen Ratcliffe-on-Soarissa. 52 ihmistä pidätettiin.
Vain pari viikkoa sitten Englannin Climate Camp eli ilmastoleiri juhli voittoa, kun E.ON hyllytti aikeensa rakentaa Kingsnorthin hiilivoimala. Vuoden 2008 Ilmastoleiri pidettiin kyseisellä paikalla Kentissä.

Myös Berliinissä, Kasselissa ja Hainburgissa protestoitiin E.ON:in hiili-ja ydinvoimahankkeita vastaan.

Tempauksilla haluttiin paljastaa E.ON:in viherpesu. Yhtiö mainostaa itseään “puhtaan” energian tuottajana, ja samalla se on lobannut Iso-Britanniassa avoimesti uusiutuvia ja tuulivoimaa vastaan. E.ON on Saksan suurin ydinvoimayhtiö ja aiheuttaa eniten hiilidioksidipäästöjä maassa. Yhtiö haluaa rakentaa hiilivoimaa Saksan lisäksi Hollantiin, Belgiaan ja Italiaan.

Sekä hiili- että ydinvoima ovat kuolevia energiamuotoja. Ilmasto ei kestä enempää hiiltä, eikä ydinjätteen ja uraanikaivosten ongelmiin ole ratkaisua näkyvissä. Myös E.ON:in on aika ymmärtää tämä.

Iso-Britannia: http://www.climate-justice-action.org/news/2009/10/18/climate-swoop-vs-e-on-coal-power-in-nottinghamshire/
http://www.climate-justice-action.org/news/2009/10/08/victory-for-climate-camp-e-on-shelves-kingsnorth/
Saksa: http://www.wir-klimaretter.de/content/view/4093/70/
Kuvia: http://www.flickr.com/photos/43685984@N05/

Lisää E.ON:ista netissä:

http://eonwatch.wordpress.com

http://eontipoff.wordpress.com

http://eon-csr.blogspot.com

http://leaveitintheground.org.uk

2 thoughts on “Toimintaviikonloppu E.ON:in hiili- ja ydinvoimahankkeita vastaan Euroopassa”

  1. Paluuviite: E.ON abmelden!
  2. Sorry, I don’t speak any Finnish
    Nice action! We’ve had an action in Berlin / Germany on Saturday too, called “Barbecue against coal combustion”. Check our Website if you speak German, there are also pictures. Let’s stay in contact. E.ON – F.OFF everywhere in Europe!!
    Cheers,
    Florian

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *