Öljyhiekka – likaisin tapa tehdä öljyä

Luento maanantaina 2.11.2009 klo 18.00 Luonto-Liiton toimistolla. Annankatu 26 A, 5. kerros, Helsinki

Kanadassa öljyteollisuus tuhoaa tällä hetkellä Sveitsin kokoista aluetta
saadakseen öljyhiekkaa, bitumia maaperästä. Tätä Athabascan alueella olevaa hiekkaa käsiteltäessä kulutetaan paljon vettä ja fossiilista energiaa vain jotta saataisiin tuote, joka on laadultaan Lähi-idässä tavallisesti porattua raakaöljyä vastaava. Öljyhiekan voidaan ajatella olevan maailman toiseksi suurin öljyn lähde, ja kun tavanomainen öljy on loppumassa, sen merkitys kasvaa. Tämä luento antaa tietoa öljyhiekan louhinnasta, sen ekologisista vaikutuksista ja öljyalueen alajuoksulla elävien alkuperäiskansojen altistumisesta myrkyille. Luennoimassa alueella vieraillut Falk Beyer Saksasta. Luento on englanninkielinen.

Luennon ja keskustelun jälkeen esitetään elokuva Power of Community: How Cuba Survived Peak Oil. (53 min) Öljy loppui Kuubasta äkisti 1990-luvun alussa. Teollisesta maataloussysteemistä siirryttiin permakulttuurin ja korttelipuutarhoihin, ja töihin mentiin polkupyörillä. www.powerofcommunity.org

Tervetuloa! Kahvitarjoilu.

Yhteistyössä Luontoliitto ja Hyökyaalto
http://luontoliitto.fi
http://www.hyokyaalto.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *