Vastarinta kypsyy! -Maataloustoimintapäivä

Mielenosoitus ja toimintaa 15.12.

Liity demoon Kööpenhaminassa, tai järjestä oma riippumaton tapahtuma ilmastokokouksen aikana.

Tämä toimintapäivä on osa Climate Justice Action -verkoston toimintaa.

YK:n ilmastokokouksen esittelemät ”ratkaisut” sallivat suurten energiankuluttajien jatkaa saastuttamista rangaistuksetta ja rahoittaa projekteja, jotka muka ottaisivat talteen hiilidioksidipäästöjä. Keskusteluissa ei huomioida sosiaalista ja ekologista velkaa, joka teollisuusmailla on maksettavanaan etelälle. Nykyinen ruokajärjestelmä aiheuttaa kasvihuonepäästöistä yli 32 %. Lisäksi maatalousbisnes vie miljoonilta pienviljelijöiltä maan ja toimeentulon. Pienviljelijöiden tuotantotapojen ympäristömyönteisyys jätetään huomiotta.

Ilmasto-oikeudenmukaisuus nyt

Etelässä kaadetaan metsää ja häädetään pienviljelijöitä mailtaan valtavien soija-, maissi- ja palmuöljymonokulttuurien tieltä. Tuotetulla
rehulla ruokitaan Euroopan siat, kanat ja lehmät. Tehotuotantotilojen yliruokitut eläimet aiheuttavat metaanipäästöjä ja jäteongelmia, ja tuotantoon tuhlataan kaiken kaikkiaan järkyttävät määrät energiaa.

Teollinen maatalous kuumentaa maapallon

Miksi näin on? Keskeinen ongelma on vallan keskittyminen muutamille voimakkaille voittoa tahkoaville yhtiöille, jotka pyrkivät hallitsemaan maailman ruoantuotanto- ja jakelusysteemejä. Tällainen epätasapaino on luotu ruoka –ja maatalouspolitiikalla, joka liputtaa harvoja hyödyttävän vapaakaupan ja globaalien ruokamarkkinoiden puolesta.

Ylikansallisella maatalousbisneksellä ei ole tulevaisuutta

Haluamme päästä eroon nykyisestä tuhoisasta ja erittäin romahdusalttiista ruokajärjestelmästä. Ahneuden ja hyväksikäytön sijaan ruoantuotannon on perustuttava paikallisten yhteisöjen tarpeiden täyttämiselle ja oikeuksien kunnioittamiselle.

Itsemääräämisoikeus ruoantuotannosta NYT!

Hajautettu, kestävä pienviljely on paras keino taistella nälkää, aliravitsemusta ja ruoka- sekä ilmastokriisiä vastaan. Paikallisten maatiaislajikkeiden käyttö suo mahdollisuuden sopeutua jo meneillään oleviin ilmastollisiin muutoksiin.

Kestävä pienviljely jäähdyttää planeetan

UNFCCC on epäonnistunut kyseenalaistamaan nykyisen talousmallin, joka perustuu jatkuvaan kasvuun rajallisessa ympäristössä. Emme edes odota saavamme ratkaisuja niiltä, jotka ovat alun perinkin aiheuttaneet ongelmamme.

Järjestelmämuutos, ei ilmastonmuutosta!

Mielenosoituksen lähtö: Islands Brygge-Havne puiston satama-altaalta klo 12 (Langebro-sillan lähellä)

Metro: Islands Brygge tai Christianhavns tori. Bussit: 5A, 12, 33, 250S.

www.climate-justice-action.org
info: climate-action@aseed.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *