Toinenmeksiko.org: COP16 ja Meksikon paikalliset kansanliikkeet

YK:n seuraava ilmastokokous, COP16, pidetään Meksikossa loppuvuonna 2010. Tämä todennäköisesti nostanee maan ja sen kansanliikkeet maailmanlaajuisen huomion kohteeksi, sillä etenkin Etelä-Meksikossa useilla paikallisilla konflikteilla on yhteys ilmastonmuutokseen. Suuri osa esimerkiksi Oaxacan ja Chiapasin osavaltioiden paikallisista kamppailuista suuntautuu pienviljelijöiden ja alkuperäisväestön maita ja asuinalueita uhkaavien tuulipuistojen ja patojen kaltaisia jättihankkeita vastaan.

Loppuvuonna 2010 tulee myös kuluneeksi 200 vuotta Meksikon itsenäisyystaistelun ja 100 vuotta Meksikon vallankumouksen alusta, mikä kiihdyttänee yhteiskunnallista keskustelua ja kansalaistoimintaa. Myyttinen vuosi lietsoo puhetta radikaalista yhteiskunnallisesta muutoksesta, jopa vallankumouksesta.

Meksikon ruohonjuuritason kansanliikkeisiin ja näiden taustoihin voi tutustua uudella Toinenmeksiko.org-sivustolla, joka tarjoaa tietoa myös maan ihmisoikeustilanteesta sekä alkuperäiskansojen kulttuureista ja kamppailuista. Sivusto tulee seuraamaan ilmastonmuutokseen ja ilmasto-oikeudenmukaisuuteen liittyvää keskustelua ja kansalaistoimintaa Meksikon paikallisten liikkeiden näkökulmasta. Arkisia havaintoja ja lyhyempiä huomioita Etelä-Meksikon tilanteesta löytynee http://toinenmeksiko.wordpress.com -blogista.

Tervetuloa tutustumaan valtavirran tiedonvälityksessä pimentoon jäävään Meksikoon!

www.toinenmeksiko.org
http://toinenmeksiko.wordpress.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *