Vallaton vappu 30.4.

Kokoontuminen Rautatientorilla klo 17.00
Mukana mm. Shaka, Konna, Opa, dj:t…

Tänä vappuna järjestämme hautajaiset kuolinkamppailussaan ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä tuhoon ajavalle kasvutalousjärjestelmälle. Me emme tarvitse raaka-ainesotia, teollisuuden plantaaseja, hiili- ja ydinvoimaloita, massatyöttömyyttä ja hikipajoja, valomainoksia tai
tuotantoeläintehtaita. Niitä tarvitsee ainoastaan ikuiseen tehostamiseen ja loputtomaan kasvuun perustuva talous ja ylikulutukseen perustuva elämäntapa. Kasvutalouden aikakausi on kuitenkin väistämättömästi loppusuoralla.

Me emme tarvitse tuotantoa, jonka päästöt muuttavat planeetan ilmastoa. Ilmastonmuutosta ei aiheuta ihminen lajina vaan se talousjärjestelmä, jossa tuotanto perustuu voiton tavoitteluun, ei todellisiin tarpeisiin. Jos edellinen sukupolvi meinasi polttaa koko maailman ydinsodalla, me olemme tekemässä saman ylituotannolla, päästöillä ja ympäristötuholla.

Puhe työurien pidentämisestä on käsittämätöntä aikana, jona suuri osa työstä ei tuo hyvinvointia vaan pelkästään ylläpitää jatkuvaa kasvua, ylikulutusta ja ympäristötuhoa. Luukulta toiselle potkittavat työttömät nääntyvät yhtälailla kuin ihmiset, joilla työtä teetetään heidänkin edestään. Täysipäiväinen työnteko tai sen haku ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Haluamme irtautua turhan työn ja turhan kulutuksen oravanpyörästä

Meillä on mahdollisuus sanoa ” EI” ja ottaa elämä takaisin hallintaamme. Sosiaalisesti antoisia ja ekologisesti kestäviä vaihtoehtoja kehitellään lukuisten yhteiskunnallisten liikkeiden piirissä. Tarvitsemme vaihtopiirejä ja kaupunkipuutarhoja, mutta myös vallattomia karnevaaleja, protesteja ja tilanvaltauksia.

Meidän ei pidä uskoa poliitikkojen ja heidän liikemiesystäviensä lupauksia vaan rakentaa itse parempia vaihtoehtoja. Parlamentarismi vie valtaa pois ihmisiltä ja antaa peliä pelaaville mahdollisuuden päättää niin säännöt kuin lopputuloksen. Päätöksenteko on pienen ryhmän etuoikeus ja nykypolitiikassa päätökset tehdään talouskasvun hyväksi.

Vappuaattona kokoonnumme klo17.00 Helsingin Rautatientorille.
Karnevaalihenkisessä hautajaiskulkueessa kasvutalouden hautaavat ilmastoliike, eläinoikeusaktivistit, antimilitaristit, anarkistit ja kaikki vallattomat sielut, jotka ovat näitä hautajaisia odottaneet. Saattue päättyy epäkaupallisiin bileisiin Töölönlahden rantaan.

vallatonvappu@hushmail.com
facebook-tapahtuma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *