Shut it Down! Hiilivoimalan blokkaus Tukholmassa

Tukholmassa blokataan Fortumin hiilivoimala – tule mukaan. Shut it Down! 29.5. 2010.

Shut it down -kampanja alkoi reaktiona ja tyrmistyksenä sille, että Tukholmassa tuotetaan edelleen sähköä ja kaukolämpöä hiilen avulla.
Tukholman kaupunki ja Fortum omistavat yhteisesti Värtaverket -voimalan Ropstenissa. Voimalaan tuodaan vuosittain 300 000 tonnia hiiltä Saksasta ja Venäjältä, ja sen päästöt ovat vähintään 800 000 hiiliekvivalenttia vuodessa, mikä on yli neljäsosa kaikista Tukholman päästöistä. Tukholma on valittu v. 2010 Euroopan  ympäristöpääkaupungiksi ja Fortum yrittää aina näyttäytyä  ilmastoystävällisenä yhtiönä. Kumpikaan ei kuitenkaan yritä tosissaan vähentää fossiilipolttoaineiden osuutta energiantuotannossaan.

Siksi on korkea aika rakentaa voimakasta ilmastoliikettä ja näyttää, etteivät ihmiset hyväksy taloudellista ja yhteiskunnallista järjestelmää, joka asettaa taloudelliset voitot luonnon ja ihmisoikeuksien edelle: aiomme 29.5. sulkea Värtaverket-hiilivoimalan!

Shut It Down on laaja, väkivallaton suoran toiminnan aktio, joka osoittaa monipuolisuutemme. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan, aiotpa sitten kiivetä hiilivoimalan aidan yli tai osallistua värikkääseen mielenosoitukseen sen ulkopuolella.

Haluatko lähteä Tukholmaan yhdessä? Toivotko apua ilmaisen majoituksen järjestämisessä? Ota yhteyttä hyokyaalto A riseup . net mahdollisimman pian, ja viimeistään 15.5. Pyrimme hankkimaan mahdollisimman edulliset laivaliput.

Lisätietoa: http://www.shutitdown.se/
http://www.hyokyaalto.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *