Tule mukaan sulkemaan Olkiluodon ydinvoimalaa 28.elokuuta 2010!

Kasvava joukko ydinvoiman vastaisia ryhmiä ja järjestöjä on julistanut lauantain 28.8.2010 Olkiluodon vastaiseksi toimintapäiväksi. Tarkoitus on osoittaa mieltä ja erilaisin tavoin sulkea Olkiluotoon johtavat tiet.

Ydinvoimateollisuus on Suomen hallituksen siunauksella mennyt liian pitkälle ja harpponut liian monien ihmisten ylitse. Emme voi luottaa vaikutusvaltaisten teollisuusyrityksiin, emmekä niiden kanssa muhinoiviin poliitikkoihin. Haluamme rohkaista toisiamme ottamaan takaisin itsemääräämisoikeutemme! Kutsumme kaikki kynnelle kykenevät mukaan!

Voit valita itsellesi sopivimman tavan osallistua toimintapäivään. Voit osallistua esimerkiksi ydinvoimalan edustalla pidettävään piknikkiin, istua tai tanssia tiellä, tai voit ideoida pienessä ryhmässä omaa tapaasi sulkea ydinvoimalan tiet päiväksi.

Tämä on ensimmäinen Suomessa järjestettävä avoimesti ilmoitettu “blokkaus”. Aiemmin esimerkiksi katujen valtaukset ja kriittiset pyöräretket ovat sujuneet Suomessa hyvin. Kaikki osallistujat sitoutuvat kansalaistottelemattomuuden periaatteisiin: toiminta ei saa vahingoittaa eläviä olentoja. Tutustuthan ennalta nettisivuilta löytyviin tempauksen periaatteisiin: http://olkiluotoblockade.info/index.php/Join_the_Blockade

On suositeltavaa, että liityt johonkin ryhmään, joko ennen paikalle saapumista tai paikan päällä. Ryhmä voi koostua vaikka naapureista tai (työ-)kavereista. Ryhmän jäsenet pitävät ihmisjoukossa huolta toisistaan. Nettisivuilta löytyy mm.linkkejä karttoihin, ja jatkossa myös tulo-ohjeita (ja ajankohta), sekä tietoa lakiasioista: http://olkiluotoblockade.info

Tempauksen mainostaminen on tärkeää, jotta paikalle saadaan  mahdollisimman paljon ihmisiä! Mainosta tempausta kaikille tutuillesi. Voit tilata lentolehtisiä tai tulostaa niitä nettisivuilta. Jaa niitä kahviloihin, kirjastoihin, ilmaisjakelulehtien väliin… voit myös jakaa niitä erilaisissa tilaisuuksissa. Toteuta blokkausta mainostava banderolli tai maalaus ja laita se näkyvälle paikalle. Kirjoita lempibändillesi ja pyydä heitä mainostamaan tempausta välispiikeissään. Tai järjestä oma tukikeikka! Kerro meille oma ideasi: olkiluotoblockade [at] riseup.net

Tempausta jo tukevat järjestöt ja ryhmät:

Ydinvoimapaa Suomi / Nuclear Free Finland (FIN), Naiset Atomivoimaa Vastaan / Women Against Nuclear Power (FIN), Maan ystävät / Friends of the Earth Finland (FIN), Naiset Rauhan Puolesta / Women for Peace (FIN), Aktionsgruppen för ett atomkraftsfritt Åland / Action Group for a Nuclear Free Åland (FIN), Hyökyaalto / Risingtide Finland (FIN), Klimax Malmö (SE), Baltic Sea Regional Radioactivity Watch (SE), ContrAtom (D), Ydinvoiman Vastainen Toimintaryhmä (FIN), Laka Foundation Amsterdam  (NL), WISE Amsterdam (NL), SOFA (Sofortiger Atomausstieg) Münster (D), Aktionsbündnis Münsterland gegen Atomanlagen (D), MegA (Menschen gegen Atomanlagen) (D), Bürgerinitiative Umweltschutz Lüchow-Dannenberg (D), Uusi Tuuli ry (FIN), AG Schacht Konrad (D), Edelleen Ei ydinvoimaa/No More Nuclear Power (FIN)

Ilmoita oma ryhmäsi! olkiluotoblockade [at] riseup.net


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *