Mielenosoitus Helsingissä COP15 -syytettyjen tueksi

Tanskan hallituksen pyrkimykset kriminalisoida poliittinen toiminta COP15-neuvottelujen aikana saivat joukon helsinkiläisiä kaduille protestoimaan ke18.8., jolloin ilmastoaktivistien oikeudenkäynnit alkoivat. Kööpenhaminan ilmastokokousten aikana pidätettiin ennaltaehkäisevästi noin 2000 ihmistä, jotka yrittivät saada ääntään kuuluviin mielenosoituksissa. Noin 20 ihmistä oli vangittuna yli kuukauden. Heistä neljää vastaan nostettiin syytteet ja oikeudenkäynnit ovat nyt elokuussa.

Helsingissä mielenosoitus lähti Kolmen sepän patsaalta Tanskan suurlähetystölle. Noin 25 osallistujalla kantoivat banderolleja ja kylttejä teksteillä ”Free the climate activists” ja ”Tukea syytetyille”. Polkupyöristä rakennettu soundiauto toi lisäenergiaa mielenosoitukseen, ja välillä huudettiin ”What do we want? Climate justice!”. Toivomme, että aktivistit niin Tanskassa kuin muuallakin pysyvät tiukkana sortotoimien edessä, samalla kun kamppailu kapitalistisen fossiilipolttoainetalouden nujertamiseksi jatkuu.

Lue lisää aiheesta: http://www.hyokyaalto.org/?p=590 tai http://www.climatecollective.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *