Mielenosoitukselliset Kuumotuskarkelot 7.12.

Ei näennäisratkaisuja ilmastonmuutokseen!

Mielenosoitukselliset Kuumotuskarkelot Kampin Narinkkatorilla, tiistaina 7.12.2010 kello 16 alkaen.

Joulukuussa 2010 Meksikon Cancúnissa kokoontuu maailman poliittinen johto ja liike-elämä, kansalaisjärjestöjen somistamana, etsimään ratkaisua ilmastokatastrofiin. Ilmastoneuvotteluiden avulla yritetään kiristää globaalin Etelän maita taipumaan totaaliseen kapitalismiin. Markkinamekanismien avulla ei kuitenkaan voida ratkaista kapitalismin tuottamia  ongelmia.

Tiistaina 7.12.järjestämme mielenosoituksen Kampin Narinkkatorilla klo 16.00 alkaen.

Ohjelmassa sambaa ja muuta mekkalaa, kuumaa juomaa ja tulisia puheenvuoroja. Samana päivänä vietetään kansainvälistä “tuhansien Cancúnien” ilmasto-oikeudenmukaisuuspäivää.

Osallistu maailmanlaajuiseen protestiin ja tule esittelemään omat ilmastoratkaisusi, joita kasvutaloutta varjelevat päättäjät eivät ymmärrä arvostaa. Puheet, performanssit, banderollit ja muut luovat itseilmaisukeinot sallittuja!

Ilmastosopimukseen ehdotettujen tavoitteiden ja mekanismien hyväksyminen olisi monilta köyhiltä mailta itsetuhoista. Afrikassa ei kannateta laimeita tavoitteita, joiden sallima ilmastonmuutos muuttaisi mantereen pahimmillaan elinkelvottomaksi. Latinalaisen Amerikan maat vastustavat joustomekanismeja, kuten päästökauppaa, jotka mahdollistavat
päästöjen kasvattamisen ”hiilineutraaliuden” valepukuun naamioituna.

Ilmastonmuutos ei ole mahdoton ongelma. Meidän on päästä eroon turhasta päästöjä synnyttävästä tuotannosta. Turhaa tuotantoa ja keinotekoisia tarpeita tarvitsee ainoastaan kasvutalous, joka keskittää voitot harvoille. Planeetallamme ei ole enää resursseja ylläpitää järjestelmää, joka sallii harvojen hyötyvän vähenevistä luonnonvaroista, jättäen miljoonat ilman mahdollisuuksia ihmisarvoiseen elämään.

Ilmastonmuutos vaatii radikaalia ja nopeaa yhteiskunnallista muutosta. Tarvittavaa muutosta ei voi tehdä yksikään puolue, vaan sitä on lähdettävä luomaan lukuisilla eri ruohonjuuritason liikkeillä, jotka irtisanoutuvat jyrkästi yritysten intresseihin kietoutuneen parlamentarismin asettamista rajoista.

Järjestää Hyökyaalto Helsinki
www.hyokyaalto.org
hyokyaalto [a] riseup dot net

————————————————————————–
Ajankohtaisia blogeja ja artikkeleita COP16:n alla:

ALBA-maiden (eli “hankalien lattareiden”) linjasta

Kuka jarruttaa ja miksi, tekopyhyydestä ja asioiden päälaelleen kääntämisestä

Climate Justice Action -verkosto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *