Tanskan kansallinen tuomioistuin: COP15-massapidätykset olivat laittomia!

Tanskan poliisi rikkoi lakia pidättäessään tuhansia ilmastomielenosoittajia 12. joulukuuta ja neljänä muuna päivänä COP15:n aikana Kööpenhaminassa. Tanskan kansallinen tuomioistuin vahvisti kaupungin tuomioistuimen päätöksen ja julisti kaikki viisi massapidätystä laittomiksi.

Tämän lisäksi tuomioistuin totesi, että Euroopan ihmisoikeussopimusta loukattiin 12. joulukuuta, kun poliisi kaltoinkohteli  ja nöyryytti kiinniotettuja. Ihmiset, jotka tekivät ajoissa valituksen, voivat siis saada korkeimmillaan 9000 kruunun (n.1200E) vahingonkorvauksen. Kaikkiaan Tanskan poliisi tulee jakaamaan korvauksia miljoonissa.


Kaikkien, jotka pidätettiin ennakoivasti Kööpenhaminan ilmastokokouksessa 2009, mutta eivät tehneet valitusta, tulisi ottaa yhteys tanskalaiseen lakitukiryhmään RUSKiin, sillä saattaa olla mahdollista saada edelleen korvauksia. Lähetä sähköpostia: kontakt(a) rusklaw.org ja kerro nimesi, osoitteesi, kansallisuutesi sekä pidätyksen päivä, paikka ja kellonaika.

Uutinen käännetty Climate Collectivelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *