Hyökyaalto tukee Tampereen 19.1.2013 Ei rasismille ja fasismille -mielenosoitusta

Yhteiskunnallisen vallan keskittyminen harvoille heikentää entisestään ihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämäänsä ja lähialuettaan koskeviin päätöksiin. Vaikeinta tämä on fasistisissa yhteiskuntajärjestelmissä, joissa vallanpitäjät pyrkivät tukahduttamaan kaiken yhteiskuntakritiikin. Tällaisessa yhteiskunnassa myös ympäristöliikkeen toimintamahdollisuudet kaventuvat merkittävästi.

Vallan keskittäminen mahdollistaa laajamittaista ympäristötuhoa aiheuttavan toiminnan. Ilman pakkokeinoja kukaan ei hyväksyisi kotinsa viereen uraanikaivosta tai ydinjätteen loppusijoituspaikkaa.

Hajautettuun yhteiskuntaan ja omavaraisiin pienyksiköihin pyrkiminen on paras tapa vastustaa fasistisia liikkeitä jo ennen kuin ne saavat valtaa. Toimimalla jo nyt sellaisen yhteiskunnan puolesta, jossa omavaraisuutemme kaikilla elämänalueilla kasvaa, estämme pakkovallan lisääntymisen.

Vapaus ja tasa-arvo kulkevat käsi kädessä, samoin sosiaalinen ja ekologinen oikeudenmukaisuus. Oman vapautemme ja toimintakykymme vaaliminen on yhteiskunnan ja ympäristön paras puolustus.

Sano ei fasismille ja rasismille! Mielenosoitus Tampereella lauantaina 19.1.2013!

Kansainvälinen talouskriisi on viime vuodet koetellut koko maailmaa. Euroopassa rankimmin Kreikkaa. Syntipukeiksi kriisiin on nostettu jo valmiiksi yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat: pienituloiset epävarmoissa työsuhteissa työskentelevät, maahanmuuttajat ja pakolaiset. Samaan aikaan kun oikeisto murentaa työväenliikkeen järjestäytymisellä saavuttamia voittoja, ovat oikeistopopulistit ja fasistit syyttämässä maahanmuuttajia, pakolaisia ja ”epäeurooppalaisia” pankkiirien aiheuttamasta kriisistä.

Kreikassa EU:n ja maailmanpankin röyhkeästi ajama talouskurin politiikka on moninkertaistanut itsemurhien määrän viimeisten kolmen vuoden aikana, virallinen työttömyysaste ylittää jo 26% ja valtiolla ei ole varaa lämmittää kouluja talvella. Samaan aikaan äärioikeiston kannatus on noussut merkittävästi. Viime kevään parlamenttivaalien jälkeen natsipuolue ”Kultainen sarastus” nousi kannatukseltaan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Vaaleissa sitä äänesti yli puolet Kreikan poliiseista. ‘Kultainen sarastus’ on taukoamatta hyökännyt poliisin siunauksella maahanmuuttajia ja poliittisia vastustajiaan vastaan. Marraskuussa Kreikan toiseksi suurimmassa kaupungissa Thessalonikissa vangittiin fasismin vastustajia mielenosoituksen päätteeksi. Poliisi kidutti vangittuja ja uhkasi ”antaa heidät Kultaiselle sarastukselle ruuaksi”. Kultaisen sarastuksen ajama fasistinen politiikka ei ole kuitenkaan pelkästään Kreikan asia. Uusfasistiset ryhmät ovat nousseet merkittäväksi poliittiseksi voimaksi eri puolilla Eurooppaa. Jopa Suomessa uusfasistit ovat onnistuneet nousemaan Eduskuntaan asti, jossa he ovat haaveilleet työttömien pakkotyöllistämisestä ilman palkkaa ja armeijan ylijäämäaseiden jakamisesta puolisotilaallisille kodinturvajoukoille.

Oikeisto ja äärioikeisto kaikkialla Euroopassa koittaa kääntää ihmiset toisiaan vastaan. He syyttävät maahanmuuttajia ja ”ahneita työntekijöitä” kaikista yhteiskunnan ongelmista, vaikka todellinen syy on epädemokraattinen ja byrokraattinen hallinto, joka on antanut rikkaiden sanella itseään hyödyttävän politiikan muiden ihmisten kustannuksella. Yhteiskunnassa ei vallitse enää keskinäinen apu ja ystävyys, vaan kilpailumieliala.

Sen sijaan, että Kreikan hallitus auttaisi köyhyyteen ajettuja ihmisiä, ovat he päättäneet yrittää ratsastaa äärioikeiston menestyksellä. Hallitus on kanavoinut Euroopan maiden antamia tukirahoja poliisin palkkoihin ja maahanmuuttajien jahtaamiseen suuroperaatiossa Xenios Zeus, jossa jo yli 60 000 ”epäkreikkalaisen näköistä” on tarkastettu ja tuhansia vangittu epäinhimillisiin oloihin pidätyskeskuksiin ympäri maata. Äärioikeisto on osallistunut maahanmuuttajien jahtaamiseen mustapaitaisten fasistien katupartioilla, jotka suunnitelmallisesti hyökkäävät maahanmuuttajien kimppuun kaduilla, kodeissa ja työpaikoilla. Jopa turisteja on pidätetty ja hakattu epäilyttävinä. Muukalaisvihamielisyyden kasvu näkyy myös Suomessa. Vuonna 2011 poliisi kirjasi rasistisia pahoinpitelyitä enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja rasismin kiertoilmauksesta ”maahanmuuttokritiikistä” on tullut hyväksyttävä yhteiskunnallinen aihe.

Ateenassa järjestetään 19. tammikuuta suurmielenosoitus äärioikeistoa ja Kreikan hallituksen rasistista politiikkaa vastaan. Kymmenet kreikkalaiset järjestöt, ryhmät ja kollektiivit ottavat osaa tapahtumaan, sanoakseen: “EI KOSKAAN ENÄÄ FASISMIA!” Kreikkalaiset toivovat tukimielenosoituksia ympäri maailmaa. Siksi olemme päättäneet yhdessä järjestää fasismin ja rasismin vastaisen mielenosoituksen myös Tampereella.

Tule mukaan osoittamaan solidaarisuutesi kreikkalaisille ja sano ei fasismille ja rasismille!

Sano ei fasismille ja rasismille – vapauden, rakkauden ja tasa-arvon puolesta! Tampereella lauantaina 19. tammikuuta 2013! Tapaaminen Tullinotorilla klo. 15.00.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *