"Bulgaria: älä toista Suomen ydinvoimavirhettä!"

Helsingissä käytiin tiistaina kannustamassa Bulgariaa ydinvoimasta luopumiseen. Veimme pienellä porukalla terveisiä Bulgarian suurlähetystölle: toivoimme, että Bulgaria välttää Suomen mokat ja hylkää ydinvoiman lisärakentamisen sunnuntain kansanäänestyksessä. Keskustelimme lähetystön henkilökunnan kanssa äänestyksestä ja Suomen ydinvoimaloista. Annoimme lähetystölle muistoksi Olkiluoto 3:n kaavakuvajulisteen, johon oli täydennetty Olkiluodon aikatauluongelmat ja hankkeen miljardien lisälasku. Delegaatioomme kuului aktivisteja Maan ystävistä, Hyökyaallosta ja TURVAsta (Toiminta uraanivoimaa vastaan -verkosto). Vastaavia tempauksia järjestettiin lähetystöillä ympäri Eurooppaa.

Belenen kiistelty ydinvoimalahanke alkoi jo 1980-luvulla. Ydinvoimala on tarkoitus rakentaa alueelle, jossa on maanjäristysvaara. Maa järisi Belenessä viimeksi vuonna 1977, ja uutta, suurempaa maanjäristystä pelätään. Bulgarian hallitus hylkäsi projektin vuonna 2012 maaliskuussa, mutta tämän viikon perjantaina (27.1.2013) maassa järjestetään opposition vaatimuksesta kansanäänestys lisäydinvoiman, käytännössä juuri Belenen voimalan rakentamisesta.

Fb-tapahtuma: “Bulgaria, vote NO to nuclear

Bulgarian Maan ystävät, Za Zemiata

Kuvia Hyökyaallon Flickristä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *