(Kaleva) Fennovoima vaihtoi urakoitsijaa, sopimus Stora Enson kanssa purettu

http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/fennovoima-vaihtoi-urakoitsijaa-sopimus-stora-enson-kanssa-purettu/694723/

150416-kaleva-fvvaihtoiurakoitsijaa-kuvapyhäjoentoimistoikkunasis

Talous 16.4. | Päivitetty 16.4. Timo Myllykoski

Fennovoima on vaihtanut Pyhäjoen Hanhikiven niemen varsinaisen ydinvoimalaitosalueen ja aitalinjan hakkuu-urakoitsijan. Stora Enso Metsän kanssa tehty sopimus puuston hakkuista noin 97 hehtaarin laajuisella alueella on purettu. Hakkuut toteuttaa nyt L&T Biowatti Oy.

Sopimuksen purkamisen syynä oli Fennovoiman mukaan näkemyserot hakkuuaikataulusta. Stora Enso halusi odottaa Fennovoimalle hakkuita varten myönnetyn maisematyöluvan lainvoimaisuutta ennen töiden aloittamista ja arvioi, että sillä ei ole mahdollisuutta suorittaa hakkuita Fennovoiman haluamassa aikataulussa huhtikuun loppuun mennessä.

Pro Hanhikivi ry oli tehnyt Fennovoimalle maaliskuussa myönnetystä maisematyöluvasta oikaisuvaatimuksen, jonka Pyhäjoen tekninen lautakunta hylkäsi maanantaina. Samalla lautakunta piti voimassa Fennovoimalle myönnetyn luvan aloittaa hakkuut jo ennen maisematyölupapäätöksen lainvoimaisuutta.

– Maisematyölupa ei ole vielä lainvoimainen, koska nyt on menossa valitusaika teknisen lautakunnan päätöksestä. Alueella nyt jo tehtävät hakkuut eivät ole kuitenkaan luvattomia tai laittomia, koska niille on myönnetty aloituslupa, Raahen kaupungin ympäristösihteeri Vesa Ojanperä sanoo.

Keskiviikkona hakkuut aloittanut L&T Biowatti Oy on luvannut töiden valmistuvan huhtikuun loppuun mennessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *