Hanhikivenniemellä aktivisteja estämässä viimeisten puiden kaatamista

Nyt on aktivisteja työmaalla! Aamulla piti ruveta pikapuolin toimintaan, koska L&T Biowatti Oy hakkaa metsää siihen tahtiin, että vuorokauden sisällä kaikki olisi kaadettu. Yhdellä viimeisistä metsäplänteistä istuu parissa puussa aktivisteja, 2-3 liikkuu jaloin estämässä työkoneita tulemasta lähemmäksi. Lisää ihmisiä muualla työmaalla, jotkut istuivat tietyömaalla ja kieltäytyivät liikkumasta, juttelivat paikalle tulleiden poliisien kanssa. Muutamia lyhyitä kiinniottoja tehtiin mutta nyt ihmisiä on jo päästetty vapaaksi.

Hanhikivenniemelle johtava vanha tie on katkaistu Fennovoiman toimesta, joka ilmeisesti on kenellekään ilmoittamatta keksinyt repiä tien auki askarrellakseen niemelle kulkevien kaapeleiden kanssa. Niemelle pääsee vielä Raahen suuntaista tietä pitkin, ja uutta työmaalle rakennettua tietä pitkin pääsee lähelle työmaata, mutta sitä on nyt suljettu aktivistien toimesta parilla autolla.

Paikalla oleva aktivisti sanoi:
“Täällä näyttää nyt tosi karulta, mutta on tärkeää muistaa, että metsä sentään kasvaa takaisin, kunhan Fennovoiman ydinvoimalahanke pysäytetään. Ei vaivuta epätoivoon, tämä on vasta alkua!”


Hyökyaalto – radikaali ympäristötoimintaverkosto
hyokyaalto A riseup . net
http://hyokyaalto.net

Lue lisää aiheesta:

3 thoughts on “Hanhikivenniemellä aktivisteja estämässä viimeisten puiden kaatamista”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *