Poliisi otti kiinni kaksi Fennovoiman hakkuita vastustanutta henkilöä – yksi henkilö edelleen kiivenneenä puuhun

tiedote 22.4.2015 16:00 – julkaisuvapaa heti

Pyhäjoen Hanhikivellä on tänään vastustettu L&T:n Fennovoimalle suorittamia hakkuita. Paikalliset asukkaat sekä ydinvoiman vastustajat Etelä-Suomesta ja Oulusta ovat järkyttyneitä kiireellä suoritetuista hakkuista. Poliisi on ottanut kiinni kaksi koneiden läheisyydessä oleillutta henkilöä.

”Ihmettelen miten poliisi suojelee laittomia hakkuita, mutta pysäyttelee tavallisia ihmisiä vaatien henkilötietoja uhkaillen kiinniotoilla, auton takavarikoinnilla ja muilla pakkokeinoilla” hämmästelee Yli-Kiimingistä paikalle tullut Taina Mäntykenttä.

Paikalla olleen Hyökyaalto-verkostostossa toimivan Eleonoora Karttusen mukaan on käsittämätöntä, että Fennovoima voi valmistelavana työnä hävittää 95 hehtaaria luontoarvoiltaan arvokasta metsää ilman että hankkeen toteutumiselle on minkäänlaista varmuutta. Fennovoimalla ei ole edelleenkään tarvittavaa suomalaista omistajapohjaa, vaikka periaatepäätöksen umpeutumiseen on jäljellä vain reilut kaksi kuukautta.

Yksi henkilö on edelleen kaadettavassa puussa, jonne kiipesi puolen päivän jälkeen. Mielenosoittajien turvallisuutta vaarannetaan jatkuvasti työskentelemällä koneilla ihmisten välittömässä läheisyydessä turvavälejä laiminlyöden.

lisätietoja:

Taina Mäntylehto p. 044 51 55776

Hyökyaalto p. 046 628 6768
hyokyaalto at riseup . net
http://hyokyaalto.net

One thought on “Poliisi otti kiinni kaksi Fennovoiman hakkuita vastustanutta henkilöä – yksi henkilö edelleen kiivenneenä puuhun”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *