NYT Hanhikivellä: blokkaus, tukkirekka tuottaa vaaratilannetta tarkoituksella

Ryhmä aktivisteja yritti pysäyttää tukkirekkaa. Nähdessään mielenosoittajat kuski lähti kuitenkin kiihdyttämään, ihmiset ehtivät juuri ja juuri alta pois. Yksi henkilö oli myös kiivennyt rekkaan, joka tästä huolimatta jatkoi ajamista ihmisen roikkuessa yhdellä kädellä autosta. Nyt auto pysähtynyt, ihminen istuu sen päällä.

Päivitetään tilanteen edetessä, julkaisuvapaa heti.

Päivitys 15:18:
Palokunta ja poliisi saivat aktivistin alas auton päältä.

tukkirekka-tp-2-rekanpaallalisaa tukkirekka-tp-3-alasnosto
(Kuvat Tiina Prittinen)

Päivitys 15:10:
Palokunta paikalla

Päivitys 14:31:
Kuva pysähtyneestä tukkirekasta (Tiina Prittinen)

tukkirekka-tp-1-rekanpaalla

Päivitys 14:27:
Tiellä seisseet aktivistit olivat siis banderollin kanssa näkyvästi tiellä, kuskille ne näkyivät ainakin sadan metrin päästä jo. Lähti siis selvästi tarkoituksella kiihdyttämään ja painoi torvea. Ihmiset lähtivät alta pois kun päättelivät, ettei auto edes ehdi jarruttaa enää, välimatkaa oli muutamia metrejä ja vauhtia autolla ehkä 40km/h, lopulta kenties kymmenistä senteistä kiinni ettei kukaan kuollut rekan alle. Yksi toveri hyppäsi ojasta ottamaan kiinni autosta, jotta kuski ei pääsisi lipettiin selvän tappoyrityksen jälkeen.

Päivitys 14:17:
Arlian vartijat juoksivat paikalle kun huomasivat tilanteen, huusivat mielenosoittajille ja muutenkin käyttäytyivät agressiivisesti. Pian tuli myös uudenlaisia vartijoita “Fennovoima Ydinvoimaturvallisuus security” -takeissa, jotka ottivat Arlian stevet sivummalle puhutteluun. Nyt poliisi saapuu paikalle yhden maijan ja yhden erikoisauton kanssa.

One thought on “NYT Hanhikivellä: blokkaus, tukkirekka tuottaa vaaratilannetta tarkoituksella”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *