From Pyhäjoki to Hambach, solidarity in resistance against capitalistic destruction!

[suomeksi alempana|svenska]

hambachsoli-520-2

All around the world we are experiencing the destruction of nature in the name of capitalism. And all around the world we witness how the resistance against greedy elites is rising to defend our vital natural environments and wildlife.

Since years an ancient forest in Hambach, Germany is being occupied by the resistance movement to stop coal mining and the destruction of the forest. The resistance has won many battles there. Now in finland a similar struggle is occurring. A lovely forest on the northwest coast has been cut down, on the Hanhikivi cape in Pyhäjoki. The goal of the irresponsible capitalists: building a nuclear power plant.


We, the resistance in Pyhäjoki, Finland have had to witness how the home of many rare species has been destroyed. We are here to occupy the last bit of nature left on the site, no matter how long this battle will take. We will not allow greedy elites to destroy nature and the living conditions of wildlife and rare species. We fight against clearcuttings of the forests and expropriation of the locals’ lands, and we resist with all means necessery to win against respectless capitalism.

So in these words, in our resistance and in our movement we want to show solidariry to our comrades in Hambach, who right now are fighting against the state violence machinery’s eviction attempt. Don’t let capitalism crush your movement. Stay strong and keep fighting for every area every day and know we are on your side!

hambachsoli-520-1


Solidaarista vastarintaa kautta maailman kapitalistista tuhoa vastaan, Pyhäjoelta Hambachiin.

Ympäri maailmaa joudumme todistamaan kuinka kapitalismin rattaat jylläävät yhteisen luontomme kustannuksella. Samaan aikaan myös vastarinta ahnetta eliittiä kohtaan on noussut ottamaan vastuuta ja puolustamaan elintärkeää monimuotoista luontoamme.

Jo vuosia Hambachissa, Saksassa vastarintaliike on puolustanut ikimetsää tuhoamiselta RWE:n hiilikaivoksen tieltä. Kamppailu on ollut voitokasta. Juuri nyt Suomessa on käynnissä samankaltainen taistelu yhteisen etumme puolesta. Luonnonkaunis metsä Luoteis-Suomessa Perämeren rannikolta on armottomasti revitty maan tasalle. Vastuuttomien kapitalistien haaveissa siintää ydinvoimala.

Me, vastarinta täällä Pyhäjoella olemme joutuneet valitettavasti toteamaan kuinka monien harvinaisten lajien elinolot on surutta tuhottu. Nyt olemme täällä puolustamassa viimeisiä reviirejä niin kauan kuin tilanne vaatii. Emme anna ydinvoimalan uhata rannikkomaisemaa. Emmekä missään nimessä taivu ahneuden edessä, kun puolustettavissa on harvinaisen lajikirjon oikeutettu elinympäristö. Taistelemme avohakkuuta vastaan, puhtaan rannikon, metsän ja meren asukkien puolesta kuin myös turvaten paikallisten ihmisten puhtaamman tulevaisuuden.

Näillä sanoilla ja teoilla haluamme osoittaa solidaarisuutemme tovereillemme Hambachissa, jotka juuri nyt taistelevat väkivaltakoneiston häätöyritystä vastaan puolustaen yhteistä metsäämme kapitalistien tuhoisilta aikeilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *