Från Pyhäjoki till Hambach: världsomspännande solidaritet i motståndet mot den kapitalistiska miljöförstörelsen

[english|suomi]

hambachsoli-520-2

Runtom i världen upplever vi en pågående förstörelse av naturen i kapitalismens namn. Samtidigt har motståndsrörelsen gått upp till kamp och tagit ansvar för att försvara vår livsviktiga natur och dess mångfald.

I åratal har motståndsrörelsen försvarat en urskog i Hambach, Tyskland, mot RWE:s planer att anlägga en kolgruva på området. Där har kampen varit framgångsrik. I Finland pågår just nu en liknande kamp för allas gemensamma väl. Ett naturskönt skogsområde vid Bottenvikskusten i nordvästra Finland har skoningslöst huggits ner. De ansvarslösa kapitalisternas dröm är att bygga ett kärnkraftverk.

Vi som deltagit i motståndsrörelsen i Pyhäjoki, Finland, har tyvärr fått bevittna hur många sällsynta djurarters boområde sorglöst har förstörts. Nu är vi här för att försvara de sista oförstörda revirområdena så länge som det behövs. Vi tänker inte låta ett kärnkraftverk hota strandområdet. Och vi viker oss absolut inte inför girigheten i vårt försvar av ett unikt artbestånd och dess rättmätiga levnadsplats. Vi kämpar mot skövlingen av skogen, för ett rent kustområde och för livet i skogen och havet, samt för att trygga en renare framtid för de lokala invånarna.

Med dessa ord och gärningar vill vi visa vår solidaritet till våra gelikar i Hambach, som just nu kämpar mot våldsmaskineriets avhysningsförsök medan de försvarar våra gemensamma skogar mot kapitalisternas förödande framfart.

hambachsoli-520-1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *