(AL) Työkoneita pysäytetty Fennovoiman työmaalla

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194978211202/artikkeli/tyokoneita+pysaytetty+fennovoiman+tyomaalla.html

Kotimaa | 4.5.2015 | 09:25 | Päivitetty 09:26
Johanna Juupaluoma

Aktivistit ovat pysäyttäneet työkoneita Fennovoiman ydinvoimalatyömaalla Pyhäjoella. Työpäivän normaali aloitus keskeytettiin varhain maanantaiaamuna Hanhikivellä, kun kolme henkilöä kiipesi kahden kaivinkoneen päälle. Yhteensä kymmenen henkilöä on ollut pysäyttämässä työkoneita, kerrotaan Fennovoiman ydinvoimalahanketta vastustavan Hyökyaalto-verkoston sivuilla.

Fennovoimasta vahvistetaan, että aktivistit parhaillaan estävät työn aloitusta Hanhikivellä. Poliisi on paikalla selvittämässä tilannetta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Hyökyaalto-verkosto on estänyt töitä ydinvoimalatyömaalla. Verkosto vaatii, että työt keskeytetään, sillä ydinvoimalan rakentaminen alueella on yhä epävarmaa, kun omistajapohjasta puuttuu yhä kotimaisia osakkaita. Hyökyaallon lähettämän mediatiedotteen mukaan Fennovoiman hankkeessa tehdään hätiköityjä päätöksiä, esimerkiksi metsähakkuiden ja alueella olevien yksityisten mökkien haltuunoton osalta.

Lisäksi verkoston mielestä työt aiheuttavat turhaa haittaa uhanalaisten eläinten elinympäristölle.

Hyökyaalto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *