Dansa omkull Fennovoima! Dans mot kärnkraft på Hanhikivi 31.5

[suomeksi|english]

På Hanhikiviudden, 31.5.2015, från kl. 15 framåt.

Fennovoimas storhetsvansinniga dröm om ett nytt kärnkraftverk går ännu att fälla! Det kräver dock målmedveten, snabb och utbredd medborgaraktivitet. Sedan den 21 april har det pågått ett protestläger på Hanhikivi. Detta har fördröjt arbetet, men också din hjälp behövs!

Än så länge är tillträdet till Hanhikivi fritt, men från och med den 1 juni ämnar Fennovoima ta över området genom ett tvivelaktigt tillstånd till förhandsbesittningstagande. Det är egentligen flera månader kvar tills tvångsinlösningen vinner laga kraft, så för Fennovoimas projekt stiftades en lag, som också framöver ger bolag möjlighet att tvångsinlösa och beslagta markområden. Det är på vårt ansvar att stoppa detta egenmäktiga förfarande innan det kommer igång!

Vi bjuder in alla som motsätter sig kärnkraftsprojektet till Hanhikiviudden i slutet av maj. Låt oss dansa, fira och samla krafter invid havet, för att orka fortsätta med motståndet!

Låt inte företagsmaktsdystopin bli verklighet! Låt oss visa att ett enskilt företag inte kan tvinga markägare från sina tomter även om regeringen tillåter det.

Kom ihåg, att Fennovoima inte ännu har tillräckligt många aktieägare från Finland eller EU – 60% är det krav som regeringen ställt. låt oss se till att ingen vill ha att göra med Fennovoimas och Rosatoms galenskaper. Deras sista dag för att lämna in byggnadslov är 30 juni – tills dess måste ägarunderlaget vara säkrat.

Kom med NU och sätt stopp för kärnkraftsdårskapen och företagens egenmakt!

Vad jag kan göra:
– Kom till Hanhikiviuddens läger och fira och protestera i slutet av maj
– Kom till lägret redan nu!
– Kom till lägret 8-21 juni, då det även ordnas seminarier och workshops i Pyhäjoki.
– skriv om ämnet och sprid ordet! Dela gärna detta meddelande.
– ge ekonomiskt stöd till verksamheten.
– ordna aktiviteter på din egen ort.

Läs mera på http://hyokyaalto.net

Ta kontakt om du har egna idéer för dansevenemanget!
fenstop AT riseup.net
Tfn: +358 46 628 6768

Läs mer om tvångsinlösningen (på finska):
http://hyokyaalto.net/2015/05/20/hanhikiven-maa-alueiden-pakkolunastuksesta/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *