Päivityksiä mielenosoituspäivältä 15.6

6.00: Työntekijät saapuvat, aloitetaan blokkaus.

Naiset Rauhan Puolesta avaa Fennovoiman sähkökopin lähellä parkeeratun kaivurin luona Kahvila Kauhan, tarjolla mm. keltakakkua.

IMG_6754-20150615-063840

6.15: lähempänä siltaa ihmisiä kiipee toisen kaivinkoneen päälle. Vartijat käskevät poistumaan ja lähtevät muualle.

IMG_6739-20150615-061647

6.30: Poliisi paikalla yhdellä maijalla. Toisesta kaivinkoneblokkauksesta kiinniotetaan yksi henkilö, mutta blokkaus jatkuu. Maija jatkaa kahvilan kohdalle, mutta ei viitsi lähestyä kahvilaa vaan tyytyy nappaamaan satunnaisen tiellä seisovan henkilön. Lähtevät sitten Raaheen (noin klo 7.15).

7.00: Siltatyömaan toiselta puolelta muutaman kilometrin päästä saadaan kuulla, että kolme ihmistä seisoo tiellä estämässä liikennettä, ainakin pari rekkaa käynyt tekemässä uukkarin. Kun poliisi kävi työmaalla niin siirtyivät sivuun ja palasivat sen jälkeen tielle.

8.00: Kahvila Kauha pelkällä läsnäolollaan pysäyttää niemelle menossa olevan puuhake-rekan, joka kyllä mahtuisi mielenosoittajia ohittamaan mutta ei halua tulla niin lähelle.

9.00: Kaksi kaivinkonetta siirtyy tiukassa vartijasaattueessa sillanpuoleista aitatyömaata päin ja ryhtyvät putkihommiin. Työntekijöiden kuullaan puhuvan siitä, että viime viikon räjäytystyöt jatkettaisiin tänään. Puurekka uskaltautuu neljän vartijan saattamana kahvitteluseurueen ohitse.

9.30: Kahvila Kauha siirtyy lähemmäksi blokattua sinivihreää kaivuria. Lisäksi siltatyömaan vieressä toinen kaivinkone blokattu, siltatyömaan toisella puolella muutaman kilometrin päässä kolmas kaivinkone blokattu.

9.40: Kauimman blokatun kaivurin luona poliisipartio. Ottavat kiinni kaksi maassa olevaa henkilöä.

10.34: Sillalle saapuu kurottaja kolmen maijan saattelemana.

20150615-103943

10.55: Aitalinjan luona olevaa porakone-autoa kohti menee ihmisiä. Vartija yrittää ottaa yhden kiinni mutta epäonnistuu. Lopulta konetta suojaamassa seisoo kuusi vartijaa, ja itse kone seisoo tekemättä töitä.

11.05: Yksi kiinniotto sinivihreän kaivurin luona. Paikalla kurottajan ja kolmen maijan saattue.

11.30: Kahvilan viereisen kaivinkoneen luota otetaan kiinni neljä henkilöä, yksi sillä perusteella että “kuvasi liian läheltä” poliisin sanoin. Sen jälkeen poliisi ja kurottaja siirtyvät ensin siltatyömaan kupeessa olevan blokkauksen luokse, ja siitä eteenpäin kolmannelle blokatulle koneelle, kummaltakin nettoa yksi kiinniotto. Poliisi poistuu paikalta.

2 thoughts on “Päivityksiä mielenosoituspäivältä 15.6”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *