Edelleen mestoilla – leiri pysyy, Fennovoima lähtee!

Hyökyaalto -verkoston ja Maan Ystävien kahden viikon mittainen ydinvoiman vastainen leirirupeama saavutti päätöspäivänsä 21.kesäkuuta. Suoran toiminnan, työpajojen ja tapaamisten täyteinen ajanjakso ei kuitenkaan merkitse kriittisten äänien kaikkoamista Hanhikiven kulmalta: Fennovoiman voimalahankkeen ollessa valitettavasti yhä olemassaoleva ja ajankohtainen ongelma, pysyy itse protestileiri entisillä sijoillaan ja jatkaa toimintaansa.

Tätä alleviivatakseen aktivistit tervehtivät voimalatyömaan ulkopuolisilta sulkemiseen tarkoitetun aitatyömaan työviikon alkua blokkaamalla maanantaina 22. kesäkuuta sillä työskennelleen kaivurin toimistaan reilun tunnin ajaksi. Tilanteesta otettiin kiinni ja kuljetettiin poliisilaitokselle yksi aktivisti.

”Nämä kaksi leiriviikkoa ovat olleet tosi aktiivisia ja monella tapaa hyödyllisiä ja mukavia, mutta toisaalta on kiva päästä taas keskittymään myös näihin protestiarkisempiin toimiin”, kommentoi aktioon osallistunut henkilö.
”Nyt kun heinäkuun alku senkun lähenee ja Fennovoiman pitäisi kohta toimittaa avaimet Rosatomille alkaa stressikerroin varmaan sielläkin päässä nousta, kun ei kaikki ole mennytkään heidän kannaltaan niin sujuvasti kuin olisi pitänyt. Alueella on edelleen mökkiläisiä, jotka ovat kieltäytyneet luovuttamasta omaisuuttaan Fennovoimalle, aktivistit senkun pistävät kapulaa rattaisiin ja näyttää hankkeella muitakin hankaluuksia olevan. Loppukuu on monin tavoin tosi kriittinen hetki tälle voimalahankkeelle, ja niinpä nyt todella on entistä aktiivisemman rutistuksen paikka.”

Leirin järjestäjät kiittävät osanottajia, paikallista kannattajakuntaa ja kansainvälisiä ystäviämme – ja toivottavat jokaisen kynnelle kykenevän tervetulleeksi liittymään joukkoon. Aitatyömaan takana aukeava Hanhikivenniemi on laaja alue, jolle halukkaiden on – toistaiseksi – helppo saapua ja ilmaista ydinvoimakriittiset näkemyksensä itselleen parhaiten sopivin konstein ja aikatauluin. Protestileiri tarjoaa majoituspuitteet halukkaille, mutta kesäiset säät ja jokamiehenoikeudet jättävät runsaasti tilaa monimuotoisellekin kesämatkailulle – tule tunniksi kahvittelemaan tai asetu taloksi pidemmäksikin aikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *