Työt jatkuu, blokkaus jatkuu: Hanhikivellä tänään

Torstai 2.7

Klo 13.15: Porauskone blokattu niemellä taas.

Klo 13.55: Porauskone liikkuu nyt, lähti hakkuuaukeamalle koska tie on blokattu. Tiellä kolme puoli-alastonta ja pinkeiksi maalattua henkilöä. Motissa ainakin 9 henkilöautoa, traktori, vartijoita. Liekö vierailupäivä?
Porakoneen perään lähti myös joitain ihmisiä vartijat kintuillaan, mutta kone joutui kuitenkin pysähtymään koska ihmisiä oli turva-etäisyyden sisällä.

Klo 14.10: Porauskone liikkuu taas vaikka turva-etäisyyden sisällä edelleen ihmisiä.
Poliisi paikalla, nostavat tiellä maanneita hyvin kovakouraisesti maijaan. Venäläiset kuvaavat, kaiketi omaan viihdekäyttöön.

Keskiviikko 1.7:


Tänään n. klo 12.30 porakone blokattu lähellä niemen kärkeä, yksi henkilö kiipesi koneen päälle.
Klo 13: Fennovoiman tietyömaan ja vanhan niemelle johtavan tien risteyksessä Fennovoima on sulkenut hiljattain rakennetut portit niin ettei niemelle pääse tulemaan. Tiehen on myös kaivettu kuoppa. Sielläkin blokkaus meneillään.

Klo 14.30: Yksi kiinniotettu risteyksen luona. Kaivinkoneen päälle oli kiivetty, nyt se blokkaus ohi. Poran blokkaus niemellä jatkuu.

Virkavalta on paikalla. Risteyksessä oli siis Fennot kaivaneet tien auki jollain salaojitusverukkeella. Poliisi pyysi ihmisiä odottamaan puoli tuntia sillä välin kun kuoppaa täytetään ja tietä palautetaan.

Klo 14.55: Poralta otetaan nyt ihminen alas kurottajalla.

Klo 15.30: Rannan lähellä olevan Fennovoiman mittaus- ja ruoppausalustan luokse lähti ihmisiä soutamaan. Selvisi, että lautan ympärillä on 50 metrin turvavyöhyke, jonka täytyy olla tyhjä ohisoutajista jotta ne pystyvät tekemään töitä. Päätettiin siis luonnollisesti jäädä turva-alueen sisälle pitääksemme työt pysäkillä.

Viiden jälkeen suoritettiin soutupartion vuoronvaihto.

Klo 18.40: poliisivene saapui. Soutajat olivat kuitenkin poistuneet tutkimusaluksen luota hieman aiemmin, joten poliisivene jäi vaan aluksen lähelle vahtimaan. Klo 19.24 poliisi päivysti vielä aluksen luona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *