Torstai 2.7: Pinkki blokki ydinvoimaa vastaan, rauhan puolesta

[english below]

Kuvia tulossa! Pictures forthcoming!

Ydinvoimatuotannolla on aina ollut myös kytköksiä militaristisiin tarkoituksiin. Nyt, kun Rosatom on mukana tämä yhteys on vielä suorempi, sillä yhtiön toinen merkittävä toimiala on ydinasetutanto.

Kolme naista päätti järjestää mielenilmauksen rauhan puolesta ja ydinvoimaa vastaan. He sulkivat tien Fennovoimalta ja sen liittolaisilta asettumalla maahan makaamaan yläruumis paljaana ja pinkiksi maalattuina. Käsissä, kasvoilla ja selässä oli myös veren punaisia jälkiä. Pinkki väri symboloi rauhaa. Maatessaan he lauloivat rauhan lauluja.

Poliisi auto saapui harmillisen pian. Toisin kuin mielenosoittajat ajattelivat, ilmeisesti Suomessa myös miespuolisilla poliiseilla on oikeus koskea puolialastomaan naisen ruumiiseen. He eivät vaivautuneet kutsumaan paikalle naispoliiseja. Vaikka tilanne oli melko pian ohi, oli se vaikuttava performanssi.


In English:

The Finnish nuclear energy company Fennovoima has hit upon hard times during the last few days. The company tried to reach the required 60 % Finnish-European ownership by including a new, barely-known small energy company from Croatia (Mirgit Solarna Energija), which actually seems to be controlled by Russian oligarchs. However, on Thursday 2nd of July we met some people – representatives of Russian companies – on the worksite of Hanhikivi cape.

Nuclear energy is connected to military interests, as well. Especially now when Rosatom – a producer of nuclear weapons – is playing a crucial part in this project.

The activists decided to block a road from Fennovoima and its allies with their bodies. Three topless women lay down on the road, painted in pink colour (symbolizing peace) and red blood stains.

Shortly, the police arrived and, unexpected by the activists, a male police officer in Finland seems to have the right to touch a female, half-naked body. They did not send for female police officers. However, the act was a poignant performance.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *