Fennovoima-vaikuttajalta löytynyt mafiayhteys

Fennovoiman ydinvoimalahanke jatkaa jälleen kulkuaan tavalla, jota voitaneen hyvin syin kuvailla puhekielestä tutulla sananparrella “ei mennyt niin kuin Strömsössä”.

Viimeisin Fennovoimaan ja sen voimalahankkeeseen liittyvä mielenkiintoinen detalji rantautui median aalloille epäillyn mafiakytköksen paljastumisen muodossa.  Fennovoiman hallituksen varajäsenellä, Djurica Tankosicilla,  on tiedotettu löytyneen yhteys “bulgarialaiseen energiamafiaan”.  Tiedot perustuvat Wikileaksin tarjoamiin asiakirjoihin.

Tankosic on Fennovoiman hallituksen entinen varsinainen jäsen ja hän omaa läheisiksi kerrotut suhteet Bulgarian energiasektorin johtohenkilö Bogomil Mancheviin.

Manchevia epäillään rikoksista liittyen Fennovoiman kumppanin Rosatomin Bulgarian ydinvoimahankkeeseen. Hänen epäillään sotkeutuneen mm. ympäristöraporttien väärentämiseen.

Fennovoiman hallituksen varajäsen Tankosic taas työskentelee Worley Parsons -konsulttiyhtiössä johtavassa asemassa. Yhtiötä epäillään myös ympäristöraporttien väärentämisestä.

Worley Parsons kertoo tekevänsä yhteistyötä Rosatomin kanssa ja antavansa Hanhikiven ydinvoimalahankkeeseen konsulttiapua.

Fennovoiman viestinnästä puolestaan kerrotaan kysyville, että Fennovoimalla ei ole sopimusta Worley Parsonsin kanssa – arvuuteltavaksi jääkin enää se, kumpi kommentoijista bluffaa.  Sen sijaan Worley Parsonsin on todettu antavan konsulttiapua Fennovoiman kumppanin Rosatomin suomalaiselle tytäryhtiölle Raos Project Oy:lle – siis käytännössä ydinvoimalan laitostoimittajalle.

Fennovoiman toimitusjohtajaa tai hallituksen puheenjohtajaa ei toistaiseksi ole tavoitettu kommentoimaan aihetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *