6.elokuuta lähenee: kaatuuko Fennovoima? Uusi työkoneblokki ennusmerkkinä kumoonmenosta?

kaivuri1
Kuluvan päivän – siis elokuun neljännen – aamuna klo 8 alkaen Fennovoiman ydinvoimalatyömaaksi luulemallaan alueella blokattiin toimistaan yhteensä kolme työkonetta.  Osansa saivat yksi hakkuuaukealla työskentelevä kairauskone sekä kaksi yhdystietyömaalla työskentelevää kaivuria.

Poliisi saapui alueelle noin tunnin kuluttua tapahtumista aloittaen irroitus- ja poiskantotyöt. Vartiointiliikkeen edustajia tiistainen työnseisaus tuntui kiristävän enemmänkin – ehkä heille on annettu satikutia huonostihoidetusta vahdinvirasta? Kaivurikiipeilyn kuvaamisesta he eivät ainakaan pitäneet: yksi äityi vallan potkimaan kameraa pidellyttä henkilöä nilkoille.

kaivuri2
Fennovoiman mukaan mainitun tien tulisi olla valmista tavaraa lokakuussa 2015 – ellei se sitten satu jäämään aikataulustaan Fennovoiman muiden projektien tapaan.

YLE:n – vaihteeksi siis jonkun muun kuin Fennovoiman itsensä – kansanedustajille teettämän kyselyn mukaan puolet tavoitetuista edustajista vastustaa luvan myöntämistä Fennovoiman hankkeelle. Kyselyyn tavoitettiin 141 kansanedustajaa, joista 124 vastasi kyselyyn.

Seuraavaksi tarkastellaankin sitä, millaiseksi linja muodostuu kun valtioneuvosto arvioi Fennovoiman ydinvoimalan rakennuslupahakemusta torstaina 6. elokuuta – joka sattuu oleman myös Hiroshiman pommituksen muistopäivä.

Mikäli päättäjät kansakuntamme kaapin päällä päättävät tuona päivänä, että – näin retorisesti kielipelaillen – Putinin ydinpommi tasavallan länsirannikolla on huisin hyvä idea, ja mikäli sille ei löydy Fortumin tai muun eurooppalaisen yksityisen liiketoimijan kautta osakkuutta ja rahoitusta kaadetaan se Solidiumin tai vastaavan järjestelyn kautta meidän kaikkien kustannettavaksi voitte arvata, kuinka tiukkana vastarinta tuhlailevaa tuhoprojektia kohtaan sen jälkeen jatkaa.

Mikäli taas maalaisjärki voittaa ja projekti viimein kaiken saamansa lisäajan, Rosatomin postilaatikkofirmakikkailujensa ja hölmöläisten peitonjatkamistensa jälkeenkin kuopataan – on jokainen vilpittömästi tervetullut kohottamaan tahollaan juhlamaljan valitsemaansa kurkunkostuketta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *