Vastine Raahen Seudun Hyökyaallon leiriä käsittelevään artikkeliin 3.9.

Vastine Raahen Seudun Hyökyaallon leiriä käsittelevään artikkeliin 3.9.2015

Raahen Seutu julkaisi 3.9. Hanhikivellä pidettävää Hyökyaallon leiriä koskevan artikkelin. Artikkelissa käsitellään 29.8. Hyökyaallon blogissa julkaistua kirjoitusta, jossa kerrotaan Arlian vartijoiden ottaneen väkivaltaisesti ja mielivaltaisesti kiinni kaksi leiriläistä aikaisin saman päivän aamuna. Toimittaja Juha Honkala on haastatellut Oulun poliisilaitoksen valvonta- ja hälytysyksikön johtajaa Arto Nuotiota sekä vartiointiliike Arlian toimitusjohtajaa Esa Ylisirniötä. Lehden kuvaaja kävi kuvaamassa leirin portilla, mutta Hyökyaallon näkemystä tapahtumista ei kysytty. Artikkelissa Autio väittää blogissa kuvattua pahoinpitelyä liioitteluksi ja toimittaja Honkala itse kutsuu kirjoitusta “potaskaksi” ja “perättömäksi nettikirjoitteluksi”.

Blogissa kuvatusta pahoinpitelystä ja mielivaltaisesta kiinniotosta on tehty rikosilmoitus, jonka tutkiminen lienee vasta aluillaan. Emme ymmärrä miten ilmeisesti tapausta tuntematon poliisi voi tässä vaiheessa väittää syytettä “vähintäänkin liioitelluksi”. Hyökyaallolla ei ole tarvetta levittää vartijoista perättömiä väitteitä. Leiri vastustaa ensijaisesti Fennovoiman toimintaa alueella, ei vartiointiliikettä, mutta kun vartijat pyrkivät ahdistelemaan leiriä mielivaltaisella väkivallalla asia tuodaan julkisuuteen. Näin tullaan toimimaan myös jatkossa.

Hämmästelemme poliisin ja Raahen Seudun tapaa tukea Fennovoiman työmaan vartijoiden näkemystä tapahtumista. Sekä poliisin että median tovoisi toimivan puolueettomasti, eikä puolustavan yksipuolisesti suuryhtiön etua. Alueella ei ole toistaiseksi lainvoimaista liikkumiskieltoa, eikä asiaa muuta se, että alue on aidattu. Jokainen kiinnotto alueella oleskelun vuoksi on perusteeton ja toteuttaa ainoastaan Fennovoiman rakentamisjohtaja Jouni Sipiläisen henkilökohtaista tahtoa. Leiriä tullaan jatkamaan niin kauan kun se on mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *