HANHIKIVEN LEIRISSÄ HÄÄTÖOPERAATIO

Poliisi ajoi 16 partion voimin Hanhikivelle ja käveli leiriin sisään. Rajavartijalaitoksen helikopteri pörräsi yläpuolella.

20150915_120838_2

Tukea voi osoittaa Raahen poliisitalolla, kasitien varressa tai miten itse parhaaksi näkee.
Helsingissä keskustelua aiheesta ja solidaarisuustoimista klo 16.00 Squat Venetsialla lapinlahdessa.

12.35: Ihmisiä on kiivennyt kahteen tripodiin, kahteen puumajaan ja voipi olla ettei kaikkia piiloja ole vielä löydetty. Osa poliiseista haravoi maata. osa pukee mellakkavarusteita. Puskutraktori jyräsi juuri vartiotornin ja portin edustan tuhoten leiriläisten omaisuuden.

13.45: Yksi kiinniotto. Poliisi sahaa tripodin jalkoja, saadakseen sen päällä olevan henkilön alas. Operaatio on erittäin vaarallinen.

20150915_133747

20150915_133052

13.55: 2 kiinniottoa. Tripodit alhaalla. Toinen laskettu jokaista jalkaa vuorotellen levittämällä ja toinen moottorisahalla tripodin jalkoja sahaamalla.

14.08: Yhden puumajan luokse ajettu lisää sepeliä ja rakennettu tie kurottajaa varten. Kurottaja ojentelee jalkojaan.

15.10: Terveisiä puumajasta: Ilmeisesti poliisi ei nyt jaksa etsiä enempää leiriläisiä ja jätti yhden henkilön tahallaan puumajaan, kun heitä ei puun luona näy. Alapuolella partioi enää 5 kappaletta G4S:n ja yksi Arlian vartija. Myös toisesssa puussa edelleen ihminen.

15.30: Neljä ihmistä otettu kiinni. Poliisi poistunut ainakin suurimmaksi osaksi paikalta. Ihmisiä edelleen puumajoissa.

20.15: Lisää terveisiä puumajasta: ilta on – säiden puolesta – kaunis ja rauhallinen. Edessä ensimmäinen yö puussa.
Eli häätö ei ole onnistunut, vaikka median antama kuva tuntuu olevan että kaikki aktivistit olisi “poistettu alueelta”…

Ensimmäinen kiinniotettu on vapautettu.

Lisää kuvia päivältä:

Päivän tiedote:
Ydinvoimaleiriä häädetään Pyhäjoella

16 poliisipartiota ja rajavartijalaitoksen helikopteri häätävät parhaillaan Hanhikiven ydinvoimanvastaista leiriä Pyhäjoella. Leiriläisiä on kiivennyt mm. kolmijalkoihin ja puumajoihin. Osa poliiseista on varustautunut mellakkavarusteisiin. Leirin tähystystorni on sisäänkulkualue on ajettu alas puskutraktorilla. 2 henkilöä on toistaiseksi otettu kiinni. Leiri on ollut niemellä huhtikuun 21. päivästä alkaen.

Hyökyaalto ihmettelee miten Fennovoima voi häätää ihmisiä mökeistä, joita eivät omista. Myöskään kauppoja jakokunnan omistamista ranta-alueista ei ole jakokuntaan kuuluvien henkilöiden tiedon mukaan vielä tehty. On myös vaikea ymmärtää millä perusteella ydinvoimayhtiö on vonut estää mökkien omistajia kulkemasta alueella 27.8 alkaen, vaikka neuvottelut ovat edelleen kesken. Missään tapauksessa yhtiöllä ei ole oikeutta tuhota rakennuksia, joiden mahdollinen pakkolunastusprosessi kestäisi vähimmilläänkin ensivuoteen. Leirin hävittäminen ei tule lopettamaan Fennovoiman vastaista toimintaa.

Keskiviikko 16.9

9.50
Puumajassa kaikki hyvin. Yö on nukuttu hyvin ja aamiaista on syöty. Koneita ei enää yritä ajaa lähelle. 2 kpl g4s-vartijaa vartioi puuta. Kuempana kaadetaan metsää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *