Helsinki: Mielenosoitus häätöjä vastaan torstaina

Helsinkiläinen talonvaltaus Squat Venetsia, joka eilen oitis osoitti solidaarisuutta Hanhikiven leirille, häädettiin tänään. Huomenna torstaina 17.9 mielenosoitus vastalauseena molemmille häädöille ja kaikille häädöille yleensä.
Mielenosoitus kokoontuu klo 16.30 Ruoholahden metroasemaa vastapäätä olevalla aukiolla ja lähtee liikkeelle klo 17.

squatvenetsia.noblogs.org:

Pyhäjoelta Venetsiaan – mielenosoitus häätöjä vastaan

Valtio ja pääoma, tilakeskus ja Fennovoima ovat jälleen hyökänneet kahta merkittävää kamppailua vastaan! Pyhäjoen ydinvoimanvastaista toimintaleiriä ja Helsingin talonvaltausliikettä kohtaan on käyty tuhoamalla Hanhikivenniemen leiri ja sulkemalla Squat Venetsia. Kahden päivän aikana tapahtuneita häätöjä yhdistää valtion yritykset tukahduttaa ruohonjuuritason vastarinta.

Pyhäjoen protestileiri, joka on jatkunut huhtikuusta asti, on onnistunut hidastamaan Fennovoiman tuhoisaa ydinvoimalahanketta merkittävästi. Leirin toiminta on ollut antiautoritääristä ja luonut aktiivista vastarinnan kulttuuria. Poliisi ja G4S aloittivat protestileirin häädön tiistaina 15. syyskuuta. Häätö ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan eikä sitä oltu saatu täysin toteutettua keskiviikkoiltaan mennessä.

Talonvaltausliike pyrkii luomaan omaehtoista ja epäkaupallista tilaa vastineeksi kaupalliselle kaupunkitilalle. Squat Venetsia on tarjonnut puitteet tällaiselle toiminnalle ja siellä on järjestetty erilaisia työpajoja, leffailtoja, kahviloita, bileitä, meditointikurssi, banderollitalkoita ja suunnitelmissa oli järjestää muun muassa tukikeikka Hanhikivenniemen leirille. Venetsia häädettiin keskiviikkona 16. syyskuuta ja oveen iskettiin vaneri. Ei liene sattumaa, että Venetsian häätö tapahtui suuren lakkopäivän kynnyksellä, jota varten Venetsialla oli suunniteltu yömajoitusta ja muuta lakkoa tukevaa toimintaa. Lakkoa varten Helsinkiin saapuvien ja yöpaikkaa tarvitsevien majoitus tullaan järjestämään toisaalla.

Häädöt eivät poista vapaiden tilojen tarvetta tai pysäytä Fennovoiman vastaista toimintaa vaan vastarinta tulee jatkumaan. On tärkeää reagoida näihin toimiin heti, eikä antaa vallitsevan järjestelmän lamaannuttaa toimintaamme. Tule osoittamaan tukesi ja osallistu mielenosoitukseen!

Lähipäivinä myös:

Lauantaina 19.9 Tampereella tukikeikka Hyökyaallolle ja Fennovoiman vastaiselle kamppailulle, muistattehan!
Aiempien tietojen mukaan olisi suunnitteilla tukikeikka samalle päivälle Helsingissäkin, mutta Venetsian häädön takia sen tapahtuminen on nyt auki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *