Valkeakoskella osoitettiin mieltä kultakaivosta vastaan

Kultakaivoksen vastustajat järjestivät mielenosoituksen ja keskustelutilaisuuden lauantaina 26.1. iltapäivällä Valkeakoskella. Mielenosoitusmarssilla Valkeakosken keskustassa oli 80 osanottajaa.


(Kuva: Noora Ojala)

Mielenosoitus vaati viranomaisia keskeyttämään Dragon Mining -yhtiön kultakaivoksen perustamisen Valkeakosken Kaapelinkulmaan, kunnes sen vaikutukset pohjavesiin ja vesistöihin on selvitetty kunnolla. Sen olivat kutsuneet koolle Pelastetaan Kaapelinkulma -liike, Hyökyaalto-verkosto, Suomen luonnonsuojeluliiton Valkeakosken yhdistys ja Maan ystävien kaivosryhmä.

Mielenosoituspäivä jatkui keskustelutilaisuudella Bar Panamassa. Kari Järventausta Valkeakosken luonnonsuojeluyhdistyksestä alusti huolesta lähiluonnosta paikallisten näkökulmasta.


(Kuva: Noora Ojala)


(Kuva: Noora Ojala)

Suomen luonnonsuojeluliiton kaivosasiantuntija Jari Natunen avasi vesilupakäytäntöjä. Natusen mukaan kaivosasioissa jo kokeneemmissa kunnissa on vaadittu vesilupia, mutta Valkeakoskella näin ei ole tehty.

Angi Mauranen Maan ystävien kaivosryhmästä puhui kaivoslainsäädännöstä ja kansalaisaloitteesta lain uudistamiseksi. Maarit Laihonen Hyökyaalto-verkostosta avasi keskustelua suoran toiminnan merkityksestä ympäristökamppailuissa.

Pelastakaa Kaapelinkulma -liike aikoo jatkaa toiminnan järjestämistä Dragon Miningin kultakaivosta vastaan.

Lisätiedot:
kaapelinkulma@riseup.net

(Video: Noora Ojala)

(Video: Noora Ojala)

(Video: Noora Ojala)

Pelastetaan Kaapelinkulma -liikkeen aiemmat tiedotteet:

Kultakaivoksen vastustajat järjestävät lauantaina 26.1. mielenosoituksen ja keskustelutilaisuuden Valkeakoskella 25.1.2019 https://www.facebook.com/EiKaivostaKaapelinkulmalle/posts/517987755374854

Mielenosoittajat sulkivat kansalaistottelemattomuudella tien Kaapelinkulman kaivokselle – “Kaivosyhtiön toiminta alueella keskeytettävä ympäristövaikutusten selvittämiseksi!” 2.1.2019 https://www.facebook.com/hyokyaalto/posts/746564319035221

Valokuvia mediakäyttöön (kuvaaja mainittava):
https://www.flickr.com/photos/167161594@N05/

Videoita mediakäyttöön (kuvaaja mainittava):
https://www.youtube.com/channel/UCow43RIW-GY9_c2-bqrihFw

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *