Kaivoksen valmistelevat työt estettiin jälleen Valkeakoskella

Valkeakoskella kultakaivoksen vastustajat ovat jo toista kertaa tällä viikolla sulkeneet pääsyn kaivokselle, tällä kertaa rakentamalla kolme metriä korkean kolmijalan kaivokselle johtavalle tielle. Kolmijalka on puusta rakennettu tiesulku, jonka päällä istuu mielenosoittaja. Lisäksi työmaalla kolmen koneen
päälle on kiivetty. Pelastetaan Kaapelinkulma -liikkeen väkivallattoman kansalaistottelemattomuustempauksen tarkoituksena on estää Dragon Mining -yhtiön räjäytystöiden aloittaminen suunnitellulla kaivosalueella ja vaatia viranomaisia puuttumaan kestämättömään toimintaan välittömästi.

Dragon Mining päivitti tämän viikon alkupuolella kaivostoiminnan
aloituksen aikataulun perjantaihin 1.2. tai maanantaihin 4.2., jolloin räjäytystyöt alkaisivat. Jo tällä viikolla alueella on huomattu
porausten alkaneen.

Tempauksella Pelastetaan Kaapelinkulma -liike haluaa muistuttaa, ettei töiden käynnistäminen ole oikein, kun valkeakoskelaisten
aluehallintovirastolle tekemä aloite kaivoksen ympäristöluvan uudelleen käsittelemiseksi on edelleen Vaasan hallinto-oikeuden käsiteltävänä. Aloitteessa on vaadittu selvittämään kaivoksen pohjavesivaikutukset, melun ja pölyn vaikutukset sekä kiven arseenin haitat.

Pelastetaan Kaapelinkulma -liike kutsuu kaikkia kaivoksen
ympäristövaikutuksista huolestuneita mukaan toimimaan, kunnes Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto keskeyttää Dragon Miningin toiminnan alueella ja selvittää yhtiöstä riippumattomien asiantuntijoiden avulla kaivoksen vaikutukset pohjavesiin ja vesistöihin.

Pelastetaan Kaapelinkulma -liike sulki tie kaivokselle
kansalaistottelemattomuudella ensimmäisen kerran 2.1. Liikettä tukeva Hyökyaalto-verkosto pysäytti väkivallattomalla suoralla toiminnalla Dragon Miningin rikastamon Sastamalassa 18.1. Viime lauantaina 26.1. Valkeakoskella järjestettiin mielenosoitus kultakaivosta vastaan. Mielenosoitus keräsi 80 osanottajaa. Tiistaina 29.1. tulevan kaivosalueen työt estettiin sulkemalla pääsy alueelle lukittautumisilla porttiin ja kiipeämällä työkoneiden päälle.

Lisätiedot:
kaapelinkulma@riseup.net

Pelastetaan Kaapelinkulma -liikkeen aiemmat tiedotteet:

Kaivoksen avaamista pyritään estämään Valkeakoskella 29.1.2019
https://www.facebook.com/EiKaivostaKaapelinkulmalle/posts/520030708503892

Valkeakoskella osoitettiin mieltä kultakaivosta vastaan 26.1.2019
https://www.facebook.com/EiKaivostaKaapelinkulmalle/posts/518700538636909

Kultakaivoksen vastustajat järjestävät lauantaina 26.1. mielenosoituksen
ja keskustelutilaisuuden Valkeakoskella 25.1.2019
https://www.facebook.com/EiKaivostaKaapelinkulmalle/posts/517987755374854

Mielenosoittajat sulkivat kansalaistottelemattomuudella tien
Kaapelinkulman kaivokselle – “Kaivosyhtiön toiminta alueella
keskeytettävä ympäristövaikutusten selvittämiseksi!” 2.1.2019
https://www.facebook.com/hyokyaalto/posts/746564319035221

Valokuvia mediakäyttöön (kuvaaja mainittava):
https://www.flickr.com/photos/167161594@N05/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *