Dragon Miningin kultakaivoksen valmistelutöitä estetään Valkeakoskella – “Kaivoslain nojalla räjäytystöitä ei voi tehdä, kun alueella oleskelee ulkopuolisia”

Valkeakoskella Dragon Miningin kultakaivoksen vastustajat aloittivat mielenosoituksen varhain aamulla kaivosalueella, jolla yhtiön on tarkoitus jatkaa viime viikolla käynnistyneitä räjäytystöitä.

Pelastetaan Kaapelinkulma -liikkeen mielenosoittajat korostavat, että kaivoslain kaivosturvallisuutta käsittelevien kohtien nojalla yhtiö ei voi tehdä räjäytyksiä, kun alueella kulkee ja oleskelee ihmisiä. Mielenosoittajat ovat nyt estäneet työt menemällä kaivoalueelle.

Viranomaiset eivät ole ryhtyneet toimiin

Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto ei ole tähän mennessä vastannut Pelastetaan Kaapelinkulma -liikkeen vaatimuksiin keskeyttää kaivosyhtiön toiminta ja käynnistää kunnollinen selvitys kaivoksen ympäristövaikutuksista.

Valkeakosken mielensoittajat kritisoivat viranomaisia kaivosyhtiön etujen asettamisesta paikallisyhteisön perusteltujen huolien edelle. Tästä he pitävät viimeisimpänä esimerkkinä vesilupavaatimuksen hylkäämistä Pirkanmaan ELY-keskuksessa muotoseikkoihin vedoten. ELY-keskus nojaa ratkaisuissaan yhtiön itsensä toimittamiin tietoihin kaivoksen vaikutuksista pohjavesiin ja vesistöihin.

Kaivoksen vastustajat järjestäytyvät Pirkanmaalla

Vuodenvaihteessa toimintansa aloittanut Pelastetaan Kaapelinkulma -liike on järjestänyt useita mielenilmauksia suunnitellulla Kaapelinkulman kaivoksella ja onnistunut hidastamaan valmistelevia töitä alueella. Liike on myös järjestänyt Valkeakoskella suosiota keränneen mielenosoituksen ja keskustelutilaisuuden kaivoksen ongelmista. Liikkeen toiminta on laajentunut myös Tampereelle, jossa on jo järjestetty yksi tiedotustapahtuma.

Lisätiedot:
kaapelinkulma@riseup.net

  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *