Mielenosoittajat estävät toista kertaa tällä viikolla töitä Valkeakosken kultakaivosalueella – Edellinen mielenosoitus esti räjäytykset koko työpäivän ajaksi

Valkeakoskella mielenosoittajat estävät toista kertaa tällä viikolla valmistelevia töitä Dragon Miningin kultakaivosalueella Kaapelinkulmassa. Keskiviikkona mielenosoittajat estivät räjäytystyöt ja poran käytön kaivosalueella koko työpäivän ajaksi.

Mielenosoittajat ovat estäneet työt menemällä kaivosalueelle. Kaivoslain kaivosturvallisuuskohtien nojalla Dragon Mining ei voi tehdä räjäytystöitä, kun alueella kulkee ulkopuolisia. Mielenosoittajat ovat myös estäneet työkoneen käytön kiipeämällä sen päälle.

Pelastetaan Kaapelinkulma -liike on järjestänyt useita mielenilmauksia suunnitellulla kaivoksella ja onnistunut hidastamaan valmistelevia töitä alueella. Liike vaatii viranomaisia keskeyttämään yhtiön toiminnan ja selvittämään kultakaivoksen ympäristövaikutukset asianmukaisesti. Liike vaatii lisäksi Valkeakosken kunnanvaltuustoa arvioimaan kaivoshankkeen uudelleen.

“Kunnanvaltuuston pitäisi laatia kunnolliset selvitykset kultakaivoksen ympäristövaikutuksista, puntaroida hankkeen kokonaishyötyjä ja -haittoja ja käyttää olemassa olevia keinoja sen pysäyttämiseksi”, liikkeessä toimiva Markku Heritty sanoo.

Lisätiedot:
kaapelinkulma@riseup.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *