Mielenosoittaja kiipesi puuhun vastustaakseen räjäytystöitä Kaapelinkulman kaivoksella – “Ei ole oikein että kaivosyhtiö pilaa luonnon Valkeakoskellakin”

Mielenosoittaja kiipesi puuhun vastustaakseen räjäytystöitä Kaapelinkulman kaivoksella – “Ei ole oikein että kaivosyhtiö pilaa luonnon Valkeakoskellakin”

Valkeakoskella mielenosoituksissa Dragon Miningin kiisteltyä kultakaivosta vastaan on otettu käyttöön uusia keinoja. Varhain maanantaiaamuna 25. helmikuuta Hyökyaalto-verkoston mielenosoittaja kiipesi mäntyyn pysäyttääkseen räjäytystyöt kaivoksella.

Puuhunkiipeämisprotesti kuuluu suoran toiminnan muotoihin, joita on ympäri maailmaa menestyksekkäästi käytetty ympäristöä ja yhteisöjä puolustavissa kamppailuissa. Kaivoslain turvallisuusäännösten nojalla Dragon Mining ei voi tehdä räjäytystöitä, kun alueella on ulkopuolisia.

Dragon Mining on aloittanut kultakaivoksen valmistelevat työt alueella alkuvuodesta 2019. Yhtiö on hyötynyt löysästä viranomaisvalvonnasta ja lainsäädännöstä, ja sen kaivosprojektit ja rikastamot ovat kaikki aiheuttaneet ympäristötuhoja Suomessa ja Ruotsissa.

“Ei ole oikein että kaivosyhtiö pilaa luonnon Valkeakoskellakin”, toteaa puuhun kiivennyt mielenosoittaja.

Hyökyaalto-verkosto haluaa tempauksellaan muistuttaa Kaapelinkulman kaivosprojektin vaikutuksista luontoon ja ihmisiin. Lisäksi verkosto painottaa, ettei kultakaivostoiminta hyödytä mitään muuta kuin sijoitusmarkkinoita eikä mitään todellista tarvetta louhittavalle kullalle ole. Hyökyaalto-verkosto tukee Pelastetaan Kaapelinkulma -liikettä, joka on järjestänyt jo useita tempauksia ottaakseen kantaa kestämättömään kaivostoimintaan.

Lisätiedot:
hyokyaalto-media@riseup.net

Valokuvia maanantailta mediakäyttöön Hyökyaallon Flickrissä [kuvaaja mainittava]:
https://www.flickr.com/photos/168687265@N05

Valokuvia mediakäyttöön Pelastetaan Kaapelinkulma -liikkeen toiminnasta liikkeen Flickrissä [kuvaaja mainittava]:
https://www.flickr.com/photos/167161594@N05/

Hyökyaalto on ruohonjuuritason toimintaverkosto, joka haastaa epäoikeudenmukaisen ja kestämättömän kapitalismin luovan ja suoran toiminnan avulla.

Hyökyaalto-verkosto tukee Pelastetaan Kaapelinkulma -liikettä, joka toimii Dragon Miningin kaivosta vastaan Valkeakoskella. Pelastetaan Kaapelinkulma -liike on tempauksillaan halunnut muistuttaa, ettei töiden käynnistäminen ole oikein, kun valkeakoskelaisten aluehallintovirastolle tekemä aloite kaivoksen ympäristöluvan uudelleen käsittelemiseksi on edelleen Vaasan hallinto-oikeuden käsiteltävänä. Pelastetaan Kaapelinkulma -liike kutsuu kaikkia kaivoksen ympäristövaikutuksista huolestuneita mukaan toimintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *