Mikä Hyökyaalto?

Hyökyaalto on ruohonjuuritason ilmastotoiminnan verkosto, jonka jäsenet haluavat haastaa ilmastonmuutoksen perimmäiset syyt luovan ja suoran toiminnan avulla. Tuomme esille miten fossiiliset polttoaineet, taloudellinen epätasa-arvo, kapitalismi ja ilmastonmuutos liittyvät yhteen. Kannatamme oikeudenmukaisia, paikallisesti hallinnoituja ratkaisuja. Toimintamme perustuu vapaaehtoistyöhön, ja pyrkii monimuotoisuuteen ja hierarkiattomuuteen.

Hyökyaalto on osa kansainvälistä Rising Tide –verkostoa, jolla on toimintaa kolmella mantereella. Muodollista jäsenyyttä ei ole – kaikki jotka kannattavat periaatteitamme voivat sanoutua jäseniksi.

Kasvua hinnalla millä hyvänsä? Ei kiitos!

Elämä maapallolla voi muuttua mahdottomaksi jos ilmastonmuutos karkaa käsistä, mutta valitettavan harva uskaltaa ääneen kyseenalaistaa vallitsevan talousjärjestelmämme logiikan. Hallitukset ja yritysmaailma haluavat mahdollistaa talouskasvun ja ansaita voittoja ”ratkaisuillaan”. Tehottomat ja vaaralliset keksinnöt kuten agropolttoaineet, päästökauppa ja ydinvoima öljyävät kapitalismin rattaita ja kannustavat meitä jatkamaan kuluttamista kuten ennenkin. Uusiutuvat ja energiatehokkuus ovat tärkeitä uudistuksia, mutta nekään eivät riitä: Pohjoisen rikkaissa maissa on vähennettävä energiankäyttöä ja hylättävä ikuista kasvua tavoitteleva talousjärjestelmä.

Suoralla toiminnalla

Muutoksen on tultava ruohonjuuritasolta, jo siitäkin syystä että valtiot ja yhtiöt eivät kykene tarpeeksi syvälliseen muutokseen. Emme halua luovuttaa valtaamme ja vastuutamme muille lobbaamalla päättäjiä. Suora toiminta sopii ongelmien näkyville nostamiseen ja ratkaisujen etsimiseen, ja sen avulla muistamme miten valtava muutosvoima yhdessä toimivilla ihmisillä on. Arvostamme erilaisia taktiikoita performansseista blokkauksiin, mielenosoituksista katutaiteeseen.

Ilmasto-oikeudenmukaisuus

Ilmastonmuutos ei ole vain ympäristöongelma. Köyhät ja marginalisoidut ihmiset kärsivät ilmastonmuutoksesta eniten. Yhteiskunnallinen ja taloudellinen tasa-arvo maiden välillä ja sisällä on välttämätön osa ilmastoratkaisua. Pyrimme yhteistyöhön ilmastonmuutoksesta kärsivien kanssa ja tuemme paikallisia kamppailuja. Tiedostamme myös että ilmastonmuutos ei ole ainoa teollisen elämäntavan tuottama ympäristötuhon muoto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

radikaali ympäristötoimintaverkosto